„Az EL-ben könnyebb meglepni minket, mint a Bundesligában” – három Fradi-játékost emelt ki a Leverkusen edzője

A Bayer Leverkusen-Ferencváros Európa Liga-mérkőzés előtt megtartotta sajtótájékoztatóját a német csapat, amelyet Gerardo Seoane vezetőedző mellett a 13-szoros német válogatott védő, Jonathan Tah képviselt.

A svájci és spanyol állampolgársággal is rendelkező szakember elmondta, tudják, hogy mivel jár az első hely megszerzése a csoportban, nagyon fontos lenne ezt elérniük, de mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálnak, nem szeretnének ennyire előrenézni.

– Akik a válogatott szünetről később jöttek vissza, már ők is együtt edzettek csapattal, 100 %-os állapotban vannak. Mivel a Borussia Dormund egy nagyobb kvalitású csapat, mint a Ferencváros, ezért az a meccs sokkal többet vett ki a játékosokból, de sikerült felkészülnünk. Megpróbáljuk a holnapi nap folyamán minél többet birtokolni a labdát és hátraszorítani a Fradit. Szeretnénk nyomás alá helyezni a magyar csapatot, amelynek vannak gyors játékosai, akik ugyanúgy vissza tudnak segíteni a védekezésbe, ezt szeretnénk megakadályozni. Egyelőre nincsenek titkaink, Jonathan Tahnak nagyon fontos szerepe van a csapatban és valószínű, hogy holnap is pályára lép, mert ő van a legjobb formában. Nincs szükség arra, hogy nagyon rotáljunk, még nem túl fáradtak a játékosok, mindenki jó állapotban van. Nagy öröm számunkra, hogy játszhatunk a nemzetközi porondon, nagyon motiváltak vagyunk. A Bundesliga-csapatokat jobban ismerjük, ezért az európai kupákban könnyebb meglepni minket, sokkal részletesebben fel kell készülni a találkozókra. A csütörtöki meccsen a végkimenetelre nem lesz befolyása a csapatok értékeinek, ezt a keddi Young Boys-Manchester United BL-mérkőzés is megmutatta, mindenki megverhet mindenkit. Természetesen jobbak akarunk lenni a Ferencvárosnál, az a célunk, hogy fókuszáltan játsszunk, azon leszünk, hogy nyerjünk és csakis az aznapi teljesítmény fog számítani.

Korábban a Ferencvárost a BL-playoffban kiejtő Young Boysnál is tevékenykedett Seoane, de elmondta, hogy nem beszéltem senkivel a svájci klubból a Fradival kapcsolatban, ők maguk térképezték fel a zöld-fehérek játékát, ezt fogják használni.

– Nem tudom pontosan az összes Ferencváros-játékos nevét, de felhívtam a figyelmet a támadósorra. Ismerjük Róbert Makot, mert játszott a Bundesligában, Tokmac nagyon jól vissza tud állni a védekezésben, oldalt pedig Uzuni mindenre készen áll – rájuk hívtam fel a figyelmet. 

A német válogatott védő kevesebb kérdést kapott a sajtótájékoztatón.

– Elhoztunk minden pozitívumot a Dortmund elleni hétvégi találkozóról, de természetesen a hibákat ki kell javítanunk, az a mérkőzés azonban már a múlt, most a csütörtöki találkozóra koncentrálunk és nagyon örülök, hogy az Európa Ligában játszhatunk. Nagyon érdekes mérkőzéseknek nézünk elébe, de a fókusz egyelőre csak a Ferencváros elleni találkozón van, nagyon fontos, hogy jó teljesítményt nyújtsunk és minél jobb eredményt érjünk el – nyilatkozta Tah.

Fradi: “Most már mi is komoly ellenfél vagyunk, senki nem fog lenézni minket” – Orosz Pál az EL-csoportkörről