Az Elliott ennyi pénzt adhat igazolásokra

A La Gazzetta dello Sport szerint az Elliott Management készen áll egy jelentős összeget biztosítani igazolásokra a nyári mercato alatt.

Mindössze három hónap van hátra a 2021/2022-es idényből és közeledik a szezon véghajrája, miközben a klub vezetősége részben már a nyári átigazolási időszakra készül és mérlegeli a potenciális igazolásokat és az esetleges távozókat. A La Gazzetta dello Sport a mai számában arról ír, hogy a Milan tulajdonosa, az Elliott Management készen áll akár 100 millió eurót elkülöníteni a nyári igazolásokra a csapat versenyképességének növelése érdekében.

Ehhez elengedhetetlen feltétel a Bajnokok Ligája-kvalifikáció, azonban a Scudetto megnyerése esetén a rendelkezésre álló büdzsé akár több is lehet. Utoljára 10 éve fordult elő, hogy a Rossoneri egymást követő két szezonban bejutott a BL-be.

Ami a lehetséges érkezőket illeti: a védelembe és a középpályára a Milan első számú célpontja Sven Botman illetve Renato Sanches. A két játékos csomagban érkezhet a Lille együttesétől és már megkezdődtek a tárgyalások a francia alakulattal. A felek között kiváló a kapcsolat és az elmúlt években több transzfer is megvalósult.

A klub vezetősége tavaly nyáron összesen bő 70 millió eurót költött igazolásokra és a szezon végén két játékos esetében áll fenn vásárlási opció, így a Milannak lehetősége lesz végleg megvásárolni Alessandro Florenzit (4,5 millió €) és Junior Messiast (5,4 millió €). Brahim Diaz és Tiemoué Bakayoko kölcsönszerződésének lejárata egy év múlva, 2023 nyarán lesz esedékes.