„Az előny ellenére nem dőlhetünk hátra”

A Milan 1-0-s előnnyel várja a Bajnokok Ligájában a Tottenham elleni második mérkőzést a nyolcaddöntőben. Stefano Pioli mellett Rade Krunic is részt vett a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. Az olasz szakember szerint az előny ellenére nem fognak hátradőlni és egy rendkívül motivált ellenfélre számít a pályán.

A JÁTÉKTERVRŐL
„Egy kisebb hullámvölgyben vagyunk, de nagy önbizalommal, lelkesen és elszántan vágunk neki a visszavágónak. Jól kell hozzáállnunk a mérkőzéshez, jó formában kell játszani és higgadtnak maradni. Technikailag a legjobbat kell nyújtanunk és jó döntéseket kell hoznunk a pályán. A kulcsfontosságú momentumok fogják jelenteni a különbséget. A játékosoknak meg kell mutatniuk a karakterüket. Az egygólos előnyünk nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk a meccsen, támadnunk kell.”

A TOTTENHAMRŐL
„Mindig fontos, hogy az edző ott álljon a pálya szélén. Conte visszatérése lendületet ad a Tottenhamnek. A Spurs jól felkészült és rendkívül motivált lesz, mindent bele fognak adni a továbbjutás érdekében. Ugyanez igaz ránk is. Nagyobb intenzitással fognak játszani, mint az első mérkőzésen. Úgy készülünk, hogy az ellenfél sokkal agresszívebb lesz, különösen a félidők elején. A szünet után mindig nagyon veszélyesek.”

A HANGULATRÓL
„A stadion maga lesz a pokol, ami feltüzeli a játékosokat. Mi a saját dolgunkkal foglalkozunk. A szurkolóink elképesztőek voltak a San Siróban az első meccsen és most is hajtani fognak előre minket, mint mindig.”

A CSAPATRÓL
„Giroud és Diaz is jól van, ahogy mindenki más is. A csapat készen áll. A bajnokság legutóbbi fordulójában elért eredmény nem lesz hatással erre a meccsre. A visszavágó teljesen más meccs lesz, mint az első összecsapás.”

Rade Krunic szavai a sajtótájékoztatón a mérkőzést megelőzően.

„Megérdemelten vagyunk itt a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. Nehéz mérkőzésre számítunk, de mi vagyunk a Milan és a klubhoz méltó módon kell teljesítenünk a pályán. A lehető legjobban felkészültünk a meccsre. Van egy kis előnyünk, de a játékstratégiánk nem változik. Megpróbáljuk birtokolni a labdát és diktálni a játékot. Minden játékosnak ki kell vennie a részét a védekezésből és a támadásból egyaránt.”

„Mindenesnek tartom magam a csapatban és az a tény, hogy több poszton is tudok játszani nagy előny számomra és ezt az edző is nagyra értékeli. Nem szeretem az összehasonlításokat más játékosokkal. Én Rade vagyok és a magam módján segítem a csapatot. Készen állok a játékra.”