Az első Mátrai versenyünk

Az első Mátrai versenyünk

A North Racing színeiben induló versenyzőpáros Szóda Ákos és Szauter Zita nemcsak először járta be a Mátra Rally 8,45 km-e szakaszát, de új még csak közúti forgalomban tesztelt Suzuki Swifttel álltak rajthoz. Hogy tetszett nekik a verseny és hogy sikerült a teszt arról Ákossal beszélgettem!

Most, hogy először voltatok a Mátrai versenyen mi a tapasztalat?

Minden tekintetben tökéletes, egy igazi rallypálya és nem kis kihívás még olyan autóval sem, amit már ismersz, de így egy teljesen újjal nem volt könnyű. Ezen felül a folyamatos emelkedő igénybe veszi a gépet. Nem tudtam mire számítsak úgy, hogy csak egy irányba megyünk, eddigi sprintversenyeken mindig oda-vissza kellett teljesíteni a szakaszt. De kellemes csalódás volt, mert nem okozott fennakadást a levezetés. Összességében jól éreztük magunkat.

Milyen volt a Suzuki, hogy sikerült a teszt?

Az autó nagyon tetszett, a viselkedése, a mozgása, a fék, egyértelműen kiderült számukra, hogy sokkal fejlettebb, mint a miénk. Viszont szerintem a váltó nem megfelelő a motorhoz, illetve már kiderült, hogy hőgomba probléma volt, ami miatt nem sikerült a maximumot kihozni a Suzukiból, ezt már orvosolták is. Úgy tudom hamarosan új váltót is kap a gép, amire biztosítanak lehetőséget, hogy leteszteljük. Az biztos, hogy szeretném megtudni, mire képes az autó, ha minden rendben van, hiszen annak ellenére, hogy az idők nem lettek annyira jók, mint amire számítottunk, a váltást legkésőbb jövőre meg kellene lépni.

Melyik versenyen indultok legközelebb?

Sajnos még nem tudom, elég sok dologtól függ, természetesen attól, hogy mit sikerül kigazdálkodni, viszont azt még nem döntöttük el, hogy ezzel a géppel, vagy a régi Suzukival menjünk-e. Talán egy újabb teszt után kiderül.

Köszönöm a riportot és remélem sikerül a terveket megvalósítani!

Köszönet a támogatásért:

Újház Centrum – Piramis Építőház Kft. – Építő anyagok forrása

Art Deko Line Kft. – A szín vonala

Formula – Autósportmagazin

Ωmega Transz Kft.

Olajszer-Tech Kft.

Hauser – Kerékpár Magyarország

Szállíttat? RO-BA Trans-ra Számíthat!

PRINT Profi

KZ Invest Kft.

North Racing

Kovács Daru Kft.

Tomi Sütöde Kft. – A barátság összeköt

IEJ Zrt. – Így élj jobban

Wilu Kft.

www.praktikuskft.hu

Krausz Mezőgazdasági és Barkács Kisáruház

Rozifa Kft. – www.raklapgyartas.hu

 

Lakati Anett

Tel.:06-30-610-68-32

E-mail: lnettike@hotmail.com

 

Forrás: www.rallycafe.hu – RSS