Az ELTE is támogatja Csere Gáspár maratonfutó olimpiai felkészülését

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) támogatja korábbi diákja, Csere Gáspár maratonfutó olimpiai felkészülését, az atléta pedig az egyetem futónagykövete lesz a jövőben.

Csere Gáspár és Borhy László. Fotó: Simó Szabolcs/BEAC

“Célunk, hogy az ELTE közössége segítse a 2020-as olimpiára készülő alumnusát, az egyetemi sportklub sportolóját, aki pedig az egyetem polgárai számára hirdesse és népszerűsítse, vonzóbbá tegye a rendszeres sportolást, kiemelten a futást” – mondta Borhy László rektor kedden az ELTE hagyományos házi futóversenyének, az 5vös5km rajtja előtt rendezett sajtótájékoztatón.

A rektor hangsúlyozta, azért csatlakoztak Csere Gáspár #road2tokio2020 programjához, mert a versenyző megérdemli a támogatást, hogy az olimpián sikeresen képviselje Magyarországot, az ELTE-t és – egyetemi – klubját, a BEAC-ot.

A 27 éves hosszútávfutó arról beszélt: hálás, hogy a BEAC mellett az ELTE is aktívan részt vesz a felkészülése támogatásában.

“Jó érzés, hogy az egyetem a korábbi hallgatóit is számon tartja, továbbá külön öröm, hogy a sportról sem feledkezik meg. Remélem, a személyes előrehaladásom mellett a #road2tokio2020 projekt az egyetemi sportéletet, az ELTE és a BEAC jó kapcsolatát is erősíti majd” – mondta Csere Gáspár. “Ami az olimpiai kvalifikációt illeti, szigorodtak a szabályok, de amit lehet, megteszek a következő évben a sikerért. Már alig várom az edzőtáborokat, ahova az egyetem támogatásával juthatok el, s fontosak a maratoni felkészülésben!”

(MTI)