Az MLS-be szerződhet a tehetséges argentin szélső – sajtóhír

Helyi sajtóinformációk szerint az argentin élvonalbeli Lanús saját nevelésű tehetsége közel áll hozzá, hogy az MLS-be igazoljon…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

César Luis Merlo értesülései szerint az MLS-ben szereplő Seattle Sounders együttese előrehaladott tárgyalásokat folytat az argentin Lanús vezetőségével Pedro de la Vega leigazolásáról. A felek közt még nem született megegyezés, de a tárgyalások jól haladnak.

A nagy tehetségnek induló 22 éves középpályás 2019-ben mutatkozott be a Lanús felnőtt csapatában, azóta minden sorozatot figyelembe véve 126 mérkőzés alatt 17 gólt szerzett és 13 gólpasszt adott. De La Vega többször sérülésekkel bajlódott és nem minden edzője számított rá rendszeres kezdőként, így változó játéklehetőséghez jutott. A legeredményesebb idényét a 2023-as Liga Profesionalban futotta, amikor 25 találkozó leforgása alatt hatszor volt eredményes, míg a legutóbbi Copa de la Liga Profesional során 13 meccsen szerepelve nem szerzett gólt, de négy gólpasszt osztott ki.

De La Vega az elmúlt években rendszeres tagja volt az argentin U20-as válogatottnak, részt vett a 2019-es Dél-Amerika-bajnokságon és világbajnokságon is.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Az MLS-be szerződhet a tehetséges argentin szélső – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.