Az MTV tiszteleg Regős Sándor emléke előtt

Regos_Sandor.jpgA Híradó volt főszerkesztő-helyettese 73-dik évében hunyt el.  Öt olimpiáról is közvetített, számos külpolitikai tudósítással jelentkezett, alapító főszerkesztője volt az MTV szegedi körzeti stúdiójának Regős Sándor, akit a Magyar Televízió munkatársai is gyászolnak.  

1975-től 18 éven át volt a Magyar Televízió munkatársa Regős Sándor, aki előtte négy éven át Magyar Rádió és Televízió varsói tudósítójaként dolgozott. A 73-dik évében most elhunyt újságíró azonban már 1960-tól külsősként riportere volt a TeleSportnak: egyebek között 5 olimpia közvetítésében vett részt.

Regős Sándor 1975-től a TV Híradó utazó tudósítója, főmunkatársa és egyik felelős szerkesztője lett, de riportjai nemcsak a hírműsorban, hanem a Hétben is láthatók voltak. Beszámolóival jelentkezett egyebek között az Azori szigetekről, Madeira-ról, Angolából.

1976-ban elvállalta az MTV Szegedi Körzeti Stúdiójának vezetését. Működésének 10 éve alatt a Magyar Televízió nézői nemcsak a Dél-Alföld gazdag hagyományaival, kultúrájával, politikai és művészeti életével ismerkedhettek meg, hanem a Gyulai Várszínházzal közösen évente megrendezett irodalmi esten képet nyerhettek a határokon belül- és kívül virágzó magyar líra legjobb verseiről is. Szegedi évei alatt külpolitikai újságíróként továbbra is szolgálta a Magyar Televíziót. Gyakran utazott Lengyelországba, ahonnan a hatalom és a Szolidaritás szakszervezet küzdelméről tudósított. Több interjút készített Mieczysław Rakowski miniszterelnökkel és Lech Wałęsával.
 
Regős Sándor 1988-ban került vissza Budapestre. Előbb a Külpolitikai Főszerkesztőség helyettes vezetőjeként és a Panoráma műsorvezetőjeként dolgozott. Továbbra is rendszeresen beszámolt a lengyel átalakulásról, és a német újraegyesítést megelőző eseményekről. 1990-ben a TV Híradó főszerkesztő helyettese lett, majd az Antall-kormány felkérésére 1992-től Stuttgartban főkonzulként képviselte a Magyar Köztársaságot.

További hírek az MTV-ről: www.mtvzrt.hu