Az olasz kapitány a jövő válogatottját építi

Waterpolo European Championships Zagreb 2010

Nagy lehetőséget kapnak a fiatalok Alessandro Campagnatól, ráadásul nem hétköznapi összetartást vezényel január végén kiszemeltjeinek.

Waterpolo European Championships Zagreb 2010

Január végén ismét összetartást vezényel Alessandro Campagna. A helyszín a Nápoly melletti Pozzuoli városa lesz, ahol az olasz mester 24 játékosra számít.

Érdekesség, hogy a tréningek mellett mérkőzések fogják színesíteni a kemény munkát, ráadásul a három nápolyi együttessel játsszik majd a csapat. A Posillipo, az Acquachiara és a Conottieri lesz a válogatott ellenfele január 21. és 24. között.

Ha rápillantunk a keretre csak négy játékost – Nicholas Presciutti, Alessandro Velotto, Andrea Fondelli és Francesco Di Fulvio – hívott meg a szakvezető, akik megjárták a riói olimpiát, a többiek mind nagyon fiatal pólósok. Campagna elkezdte a jövő válogatottját építeni, a csapatban például ott van az olaszok legnagyobb balkezes ígérete Eduardo Manzi, aki mindössze 18 éves, de említhetnénk Gaetano Baviera nevét is, aki szintén ’98-as születésű, de helyet kapott a 16 éves Michele Mezzarobba is.

Az összetartásra hívott játékosok: 

Stefano Guerrato, Edoardo Manzi, Nicholas Presciutti (Brescia), Eduardo Campopiano, Gaetano Baviera, Massimo Di Martire, Vincenzo Dolce, Umberto Esposito, Antonio Maccioni, Alessandro Velotto (Canottieri Napoli), Giacomo Casasola (Ortigia), Nicola Cuccovillo, Vincenzo Renzuto (Posillipo), Francesco Massaro (Chiavari), Michele Mezzarobba (Trieste), Jacopo Alesiani, Lorenzo Bruni, Francesco Di Fulvio, Edoardo Di Somma, Andrea Fondelli (Pro Recco), Roberto Ravina (Savona), Francesco De Michelis (Roma Nuoto), Gianmarco Nicosia (Roma Vis Nova), Giacomo Cannella (Lazio)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS