Az olasz másodosztályban köthet ki az MLS korábbi gólkirálya – sajtóhír

Olasz sajóhírek szerint az MLS-ből távozó gólerős támadó megegyezett az olasz másodosztály nagy nevű csapatával…

(Photo by Megan Briggs/Getty Images)

A Tutto B forrásai szerint az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Sampdoria gárdája megállapodott a személyes feltételekben a legutóbb az Inter Miamiban játszó venezuelai támadóval, Josef Martínezzel, aki a genovaiak első 2024-es igazolása lehet.

A 30 éves csatár korábban 2014 és 2017 között játszott már Olaszországban, akkor 75 mérkőzésen 13 gólt szerzett a Torino színeiben. Martínez ezen kívül a svájci Young Boys és Thun csapataiban próbálta ki magát az öreg kontinensen, de igazi hírnevet az MLS-ben tudott szerezni magának.

A karibi gólfelelős 2017-től 2022-ig 158 mérkőzésen 111 gólt szerzett az Atlanta United alkalmazásában, mellyel 2018-ban MLS Cupot, 2019-ben US Open Cupot nyert. Eközben a 2018-as idényben lőtt 31 góljával az MLS gólkirálya volt, és az aranycipő mellett a bajnokság legértékesebb játékosának is megválasztották. A venezuelai játékos hat alkalommal volt eddig a hónap játékosa az MLS-ben, továbbá háromszor választották be az év csapatába, két All-Star gálán vett részt, 2019-ben és 2022-ben pedig ő szerezte az év gólját.

A legutóbbi idényt az Inter Miaminál töltötte, ahol hét bajnoki gólig jutott, minden sorozatot figyelembe véve pedig 40 pályára lépés alatt 12 találat fűződött a nevéhez, azonban az év végén lejáró szerződése nem került meghosszabbításra, csapata pedig Luis Suárezt igazolta le a helyére.

A Samp az elmúlt idény végeztével esett ki a Serie A-ból, az Andrea Pirlo vezette alakulat pedig a gyenge kezdés után már javuló tendenciát mutatva szerénykedik a másodosztály középmezőnyében.

fociclub

A Az olasz másodosztályban köthet ki az MLS korábbi gólkirálya – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.