Az összes légiósát elengedi az NB I-ből kieső csapat

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) mezőnyéből kieső Mezőkövesd-Zsóry elnöke fontos bejelentéseket tett a klub jövőjéről…

 

A Mezőkövesd-Zsóry elnöke, Tállai András pénteken egy sajtótájékoztató keretein belül részletezte a klub jövőbeli terveit.

Mindenekelőtt az elnök bejelentette, hogy tíz év után távozik a klub szakmai igazgatója, Tóth László. Utódja nem lesz, az átigazolásokért Tóth Mihály, a csapat nemrégiben kinevezett vezetőedzője felel majd. Eközben Cseri Tamás – amellett, hogy a klub játékosa marad – szakmai koordinátorként is segíteni fogja a vezetőedző, az elnök és az ügyvezető munkáját.

A játékoskeretben is jelentős változások álltak be: az NB I-ből való kiesés után a klub megcélozta az MLSZ magyar játékosok szerepeltetésére vonatkozó támogatását, így tizenegy légióstól váltak meg – köztük öt olyantól is, akinek hosszú távú szerződése volt a klubbal. A magyar játékosok közül Bőle Lukács, Ugrai Roland, Nagy Gergő és Kovácsik Ádám is távozik a sárga-kékektől, ellenben Vajda Sándor, Szalai József, Juhász István, Kojnok Zsolt és Kállai Kevin a másodosztályba is követi a matyóföldi gárdát. Cseke Benjámin és Molnár Gábor sorsa egyelőre kérdéses: előbbinek lejárt a szerződése, de vele még nem egyeztettek, ellenben utóbbinak még egy évig van szerződése a klubbal, és tárgyalnak is a folytatásról.

Tállai a kölcsönjátékosokról elmondta, hogy Szolgai Máté Dunaszerdahelyre, Kócs-Washburn Erik Debrecenbe tér vissza, jövőjük kérdéses – ezzel szemben a Vasastól kölcsönvett Szilágyi Szabolcs, Szivacski Donát kettős biztosan visszatér az angyalföldi gárdához. A Mezőkövesd által kölcsönadott játékosok közül Bodnár Attila és Jacsó Dávid is a sárga-kékekkel kezdi meg a felkészülést, míg a jelenleg amatőr státuszú Ináncsi Milánnal szerződést szeretne kötni a klub. Ugyanebbe a kategóriába tartozik a Kazincbarcikára kölcsönadott Kotula Máté is, akivel ugyancsak tárgyal a klubvezetés.

A Mezőkövesd nyolc szezon után esett ki az élvonalból, ősszel pedig újra a másodosztályban állhat rajthoz.

fociclub

A Az összes légiósát elengedi az NB I-ből kieső csapat bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.