Az RB Leipzig edzője elismerte, még van jövője Gulácsinak a csapatnál

Miután a magyar válogatott kapusa az RB Leipzignél a visszatérése óta kevesebb lehetőséghez jutott, a német sajtó a távozását találgatta…

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

Az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose megerősítette, hogy tervezi, hogy a hosszú kihagyása után visszatérő Gulácsi Péter is egyre több lehetőséget kapjon a csapat kapujában a közeljövőben:

“Számomra az lenne az ideális helyzet, ha egy adott pillanatban leülünk és azt mondjuk, hogy ezen a héten ilyen és ilyen volt az edzés, és most Péter lesz a soros a kapuban. És aztán – anélkül, hogy ezt kapushibák »indokolják« – beállítjuk Pétert a kapuba” – erősítette meg a tréner.

A rutinos magyar kapus még 2022 őszén a Celtic elleni BL-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, majd január elején egy bakteriális fertőzés miatt újra meg kellett operálni őt, így közel egy évet kihagyott, mire visszatérhetett, addig azonban a helyettese, Janis Blaswich meggyőző teljesítményt nyújtott, aki mögött Gulácsi a visszatérése ellenére csak második számú kapus volt.

A 33 éves hálóőr 2015 óta már csaknem 300 mérkőzésen védte a lipcsei csapat kapuját, már akkor a másodosztályban is a csapat alkalmazásában állt. Emellett évek óta a magyar válogatott első számú kapusa, a nemzeti csapatban eddig 51 meccsen védett.

fociclub

A Az RB Leipzig edzője elismerte, még van jövője Gulácsinak a csapatnál bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.