Az úszóknak és vízilabdázóknak is szurkolnak majd a világbajnok kajakosok

Kajak_kenu.jpgA Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor és Benkő Zoltán fémjelezte csapat „maratoni időtávot”, 42 napot tölt el az ausztráliai Gold Coaston.

Még két és fél hétig edzőtáboroznak Brisbane melletti szörfös- és – ebben az időszakban – kajakos paradicsomban Sári Nándor tanítványai, de már most tudják, hogy jövőre is visszatérnek. Sportszempontból amúgy sem rossz időszak ez Ausztráliában: fiaink ellátogatnak a melborune-i Formula 1-es futamra, és még az úszóknak és vízilabdázóknak is szoríthatnak a vb-n.
„Úgy gondolom, jól halad a felkészülés, a helyszín ideális a tavaszi edzésmunkához – mondta Sári Nándor mesteredző.
" Sok segítséget kapunk a helyi vezetőktől, ingyen biztosítják a számunkra a vízitelep használatát, a konditermet és a motorcsónakot. Itt edzősködik az ausztrál női csapat mellett Fehérvári Vince, aki sokat segít, ha valami problémánk van. Mi tagadás, máris megkezdtük a jövő évi tavaszi edzőtábor szervezését, jó volna jövőre is itt vízre szállni.”

Benkő Zoltán is lelkesen beszél az ötödik kontinensen töltött napokról:
„Azt hiszem ez az edzőtáborok csúcsa! 2003-ban mar voltam itt hat hetet, és akkor is felejthetetlen felkészülés volt. A legtöbb edzőtáborhoz viszonyítva itt pont fordított a probléma: nem az unalom vesz minket körül néhány hét után, hanem arra kell figyelni, hogy a sok csábító program ne vegye el a pihenőnket. Volt a csapat már koalát simogatni, vízi vidámparkban, Sydneyben, megmásztuk a környék legmagasabb felhőkarcolóját, és egy része a hétvégén Melbourne-be megy Forma 1-et nézni. Ezek a programok azért csak hétvégére korlátozódnak, hétköznapokon szinte csak a vízitelep és a szállás között ingázunk. Az edzések nagyon kemények, de az időszakhoz képest jó formában vagyok, úgy érzem, sikeres évem lesz.” (www.mob.hu)