Bajba kerülhet az olasz válogatott az Eb-n

Matteo Aicardi

A talján gárda hibátlanul nyerte meg a cosenzai felkészülési tornát, ám egyik legjobbjuk lehet nem utazik a kontinenstornára. 

Matteo Aicardi

Az olasz válogatott a cosenzai felkészülési torna zárónapján 10-5-re verte a kínaiakat. Látszólag tehát minden rendben tűnik a csapatnál – hiszen a németeket 13-5-re, még a hollandokat 9-5-re győzte le az együttes a torna korábbi napján – de koránt sincs így.

A Settebello aggódhat, hiszen könnyen lehet, hogy Matteo Aicardi nem utazik Barcelonába. A csapat meghatározó játékosa, sérüléssel bajlódik és nem is játszott a felkészülési tornán.

Érdekesség, hogy Olaszországgal egy csoportban van a magyar válogatott az Eb-n. Vélhetően az első helyért meccselünk majd a csoportban. Aki nyer, nagy lépést tehet már az elődöntő felé.

Felkészülési torna, harmadik játéknap (Cosenza)

Olaszország – Kína 10-5 (2-1, 3-0, 1-1, 4-3)

Olaszország: Nicosia, Dolce, Molina 1, Figlioli 3, Fondelli 3, Velotto, Renzuto 1, Gallo, N. Presciutti, Casasola 1, Echenique 1, Bertoli, Massaro, Alesiani. Szövetségi kapitány: Campagna

Kína: Wu Honghui, Qin Fada, Chu Chenghao, Chen Jinghao 1, Xie Zekai 1, Sha Shi, Chen Zhongxian, Chen Rui, Chen Yimin, Liu Xiao 1, Zhang Chufeng 2, Tan Feihu, Peng Jiaho, Liang Zhiwei. Szövetségi kapitány: Porobic

A torna végeredménye: Olaszország 9 pont, Hollandia és Németország 4 pont, Kína 0 pont

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS