Bajnokok Ligája: nagy falatnak bizonyult az Egernek a Recco

ReccoEger02

Nem tudta legyőzni az Eger a Pro Reccot a BL-ben. Az olasz csapat kilenc góllal volt jobb a hevesieknél, így övék lett a harmadik hely.
ReccoEger02Fotók: Kertész Gábor

Az Eger tegnap nem tudott győzni a Szolnok ellen, míg a Reccót ismét a Jug Dubrovnik ütötte el a finálétól, így találkozott a két gárda a bronzcsatán.

Nos, az olasz együttes kezdte jobban a meccset Di Fulvio előbb egy fórt értékesített, majd Aicardi volt eredményes centerből, 2-0. A kétgólos előnyét megtartott a Recco a negyedben, bár már volt közte három is, de Csuk ekkor értékesített egy büntetőt, 3-1. A második nyolc percben folytatódtak a reccói rohamok. Kicsit az volt az ember érzése, hogy a harmadik – az olasz csapatnak a második – napon érkezett meg a Final Six-re, hiszen a nagyszünetben 7-2 állt az eredményjelzőn.

ReccoEger01

A fordulás után Vapenski kezdte meg a gólgyártást, akinek találatára érkezett rögtön Sukno gólja, 8-3. A közte öt, aztán hatra változott, mikor Sukno egy fórt elemi erővel lőtt a kapuba, 10-4. A záróakkordban már csak az eredmény számszerűsége volt a kérdés, mikor egy Filipovics duplájával már 12-4-re vezetett a Recco. A vége 15-6-os olasz-siker lett.

Bajnokok Ligája, harmadik helyért: 

Pro Recco – ZF-Eger 15-6 (3-1, 4-1, 3-2, 5-2)
Gólszerzők: Ivovics 4, Sukno 3, Di Fulvio 3, Filipovics 2, Aicardi 1, Bodegas 1, Figloli 1 ill. Vapenski 2, Erdélyi 1, Csuk 1, Hosnyánszky 1, Csucskovics 1

Döntő:

16.45 Jug Dubrovnik – Szolnoki Dózsa Közgép

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS