Bakayoko nem akar távozni a Milantól

Tiemoué Bakayokónak esze ágában sincs elhagyni a Milant a januári átigazolási időszakban annak ellenére, hogy a klub és az edző sem tart rá igényt a szezon hátralévő részében.

A francia középpályás nem szerepel a Milan jövőbeli terveiben és a klub minél hamarabb meg akar válni tőle a télen annak érdekében, hogy felszabaduljon a fizetése, amely éves szinten nettó 2,5 millió euró.

A La Gazzetta dello Sport közlése szerint a Milan vezetősége kénytelen lesz jövő nyárig továbbra is fizetni Bakayokót, mert a játékos egyszerűen nem akar távozni annak ellenére, hogy a szezon első felében egyetlen percet sem játszott és teljes mértékben létszámfelettivé vált.

Bakayoko kétéves kölcsönszerződése 2023. június 30-ig szól és a piros-feketék már idén nyáron megkísérelték felbontani a kölcsönt a Chelsea-vel, ám a játékos az utolsó pillanatban megvétózta és úgy döntött, hogy mégis marad a Milannál.

A Gazzetta szerint a téli átigazolási időszakot megelőzően van érdeklődés Bakayoko iránt más klubok részéről, azonban minden jel arra utal, hogy a szezon végéig – vagyis a kölcsönszerződésének lejártáig – maradni akar Milánóban, pedig tisztában van azzal, hogy nem fog pályára lépni. A 28 éves középpályás elutasítja a beérkező ajánlatokat és eltökélt szándéka, hogy júniusig maradjon.

A Milan és a Chelsea közötti tavaly nyári megállapodás alapján a kölcsönszerződésben van egy olyan záradék, amely szerint a vételi opció kötelező érvényűvé válik, amennyiben teljesül a meghatározott meccsszám eléréséhez kapcsolódó feltétel. Ez is az oka annak, hogy Bakayoko parkolópályán szerepel a keretben és egyáltalán nem kap játéklehetőséget.