Bár már vége a farsangi szezonnak, most jöjjön mégis egy fánk. Aktuális, hiszen egyik összetevője a banán, aminek most van szezonja. Érdemes kipróbálni.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 3 db banán
- 25 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 1 egész tojás
- 1 sütőpor
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag szárított citromhéj
- 3 vaníliás cukor
Keverjük össze a száraz anyagokat egy tálba (liszt, sütőpor, porcukor, citromhéj). Adjuk hozzá a tejet, a felvert egész tojást és a lepürésített banánt. Jól dolgozzuk össze. Forrósítsunk olajat és a tésztát evőkanál segítségével szaggassuk bele. Süssük arany színűre, majd vegyük ki egy papírtörlőre, és még melegen forgassuk meg a vaníliás cukorban.
Tipp! Ha a vaníliás cukrot összekeverjük kevés őrölt fahéjjal, még finomabb lesz.
Jó tudni! Az arányok változhatnak a banán nagyságától, a liszt minőségétől, a tojás nagyságától függően. A tésztának nokedli tésztához kell hasonlítania. Ha híg, adjunk hozzá még lisztet, ha túl kemény, akkor tejet.
Még több nyalánkság Egészségséfünk konyhájából!
Tápérték (100 g)
Banán |
Liszt |
Tej |
Porcukor |
Tojás |
|
Energia |
89 kcal |
370 kcal |
44 kcal |
389 kcal |
143 kcal |
Fehérje |
1,0 g |
12,3 g |
3,0 g |
0 g |
12,6 g |
Zsír |
0,3 g |
1,3 g |
1,5 g |
0 g |
9,5 g |
Szénhidrát |
22,8 g |
76,3 g |
4,7 g |
99,7 g |
1,8 g |