Banánfánk – Egészségséfünk receptje

Bár már vége a farsangi szezonnak, most jöjjön mégis egy fánk. Aktuális, hiszen egyik összetevője a banán, aminek most van szezonja. Érdemes kipróbálni.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 3 db banán
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 1 sütőpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag szárított citromhéj
  • 3 vaníliás cukor

Banánfánk - Egészségséfünk receptje

Keverjük össze a száraz anyagokat egy tálba (liszt, sütőpor, porcukor, citromhéj). Adjuk hozzá a tejet, a felvert egész tojást és a lepürésített banánt. Jól dolgozzuk össze. Forrósítsunk olajat és a tésztát evőkanál segítségével szaggassuk bele. Süssük arany színűre, majd vegyük ki egy papírtörlőre, és még melegen forgassuk meg a vaníliás cukorban.

Tipp! Ha a vaníliás cukrot összekeverjük kevés őrölt fahéjjal, még finomabb lesz.

Jó tudni! Az arányok változhatnak a banán nagyságától, a liszt minőségétől, a tojás nagyságától függően. A tésztának nokedli tésztához kell hasonlítania. Ha híg, adjunk hozzá még lisztet, ha túl kemény, akkor tejet.

Még több nyalánkság Egészségséfünk konyhájából!

Tápérték (100 g)

Banán

Liszt

Tej

Porcukor

Tojás

Energia

89 kcal

370 kcal

44 kcal

389 kcal

143 kcal

Fehérje

1,0 g

12,3 g

3,0 g

0 g

12,6 g

Zsír

0,3 g

1,3 g

1,5 g

0 g

9,5 g

Szénhidrát

22,8 g

76,3 g

4,7 g

99,7 g

1,8 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS