Baresi reagált a Bajnokok Ligája sorsolásra

Franco Baresi, a Milan tiszteletbeli alelnöke nyilatkozott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolása után és elmondta, hogy a csapat készen fog állni a megmérettetésre.

Hétfőn kisorsolták a nyolcaddöntő párosításait a Bajnokok Ligájában. A Milan csoportmásodikként jutott tovább és a legjobb 16 között a Premier League-ben szereplő Tottenham együttesével játszik. A nyolcaddöntő első meccsét február 14-én rendezik Milánóban, míg a visszavágó március 8-án lesz Londonban.

Baresi tiszteletbeli alelnökként képviselte a klubot Nyonban az UEFA székházában a BL-sorsoláson. A korábbi legendás hátvéd szerint nem lesz egyszerű a Spurs elleni párharc, de szeretnének minél tovább jutni a kieséses szakaszban.

“A lehető legjobban fel fogunk készülni, hogy meglepetést okozzunk. Nagy a lelkesedés és a csapat megérett arra, hogy messzire jusson a Bajnokok Ligájában. Maximálisan tiszteljük a Tottenhamet és Antonio Conte nagyon jól ismeri az olasz futballt, ezért nem lesz könnyű, de ambíciózusak vagyunk és nagyban kell gondolkodnunk.” – reagált Baresi.

“Jelen pillanatban jó formában vagyunk. Készen állunk megvívni az ilyen nagy összecsapásokat. Az előző szezonban szerzett tapasztalatainknak köszönhetően fejlődtünk. Meggyőződésünk, hogy képesek vagyunk bárkivel felvenni a harcot a pályán.”

“A Milan egy magasabb szintre lépett az elmúlt évekhez képest. Kiváló teljesítményt nyújtunk és sok játékosunk fejlődött. A csapat olyan futballt játszik, amilyet szeretne és ebből minden játékos kiveszi a részét. Nagyon erős középpályánk van és a védelmünkben kiváló játékosok vannak, akik nem félnek szembenézni senkivel sem, a támadóink pedig sok gólhelyzetet alakítanak ki. Pioli egy proaktív futballt alkalmaz és nagyon jól csinálja. Nagy lelkesedést keltettünk és biztos vagyok benne, hogy a San Siro közönsége nagy segítségünkre lesz. Készen fogunk állni.”