Bayern München: két játékos távozását is bejelentették! – hivatalos

A hétvégi, Wolfsburg elleni bajnoki találkozót követően az FC Bayern München bejelentette Eric-Maxim Choupo-Moting, valamint Bouana Sarr nyári távozását.

A bajorok közleményéből kiderül, hogy a klub nem hosszabbít a két játékossal, akiknek sok sikert kívántak karrierjük folytatásához.

A 73-szoros kameruni válogatott Choupo-Moting, valamint a 13-szoros szenegáli válogatott Sarr távozása kapcsán meg kell jegyeznünk, hogy nem tartozik a ‘meglepetés kategóriáb’a: egyrészt alig-alig futballoztak az idényben (Sarr ötször; Choupo-Moting ugyan 34-szer is lehetőséget kapott tétmérkőzésen, ám rendre csereként, alig több mint 900 játékperc erejéig – a szerk.); ráadásul mindketten elmúltak 30 évesek (Sarr 32; Choupo-Moting 35 – a szerk.).

A rossz nyelvek szerint kész csoda, hogy az említett két játékos lehúzott négy évet a Bayern-ben azok után, hogy 2020 nyarán a franci élvonalból Münchenbe szerződtek (Sarr a Marseille; Choupo-Moting a PSG együttesétől – a szerk.).

Bouana Sarr müncheni időszaka alatt 33 mérkőzésen viselte a Bayern szerelését, míg Choupo-Moting jóval aktívabb volt a maga 122 találkozójával. Közös mindkét játékosban még, hogy háromszoros német bajnokként, klubvilágbajnokként, valamint egyszeres Német Szuperkupa-győztesként távoznak a bajoroktól.

fociclub

A Bayern München: két játékos távozását is bejelentették! – hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.