Bazsalikomos zöldborsókrémleves – Egészségséf

Lassan itt a zöldborsó szezon. Nagyon finom és egészséges zöldségünk, emellett igen változatosan lehet elkészíteni. A krémlevesek nagyon divatosak manapság, viszont ebbe is bele tudunk vinni egy kis csavart a fűszerezéssel.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • tej

A vajat megolvasztjuk. ráöntjük a zöldborsót, a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, sózzuk. Felöntjük vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. Turmixolás előtt beletesszük a bazsalikom felét, összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk. Ha szükséges, adhatunk még hozzá tejet. Tálaláskor megszórjuk a maradék , aprított bazsalikommal.

Bazsalikomos zöldborsókrémleves - Egészségséf

Tipp! Tálaláskor pirított zsemlekockát, bacon szalonnát, vagy gombát is tehetünk rá. Zöldborsóból használhatunk frisset is és fagyasztottat is.

Jó tudni! Általában a krémleveseket úgy készítjük, hogy ½ fej hagymát megdinsztelünk, arra tesszük a többi zöldséget. Ezt itt is megtehetjük, de el is hagyhatjuk. Víz helyett használhatunk alaplét, akkor viszont kevesebb sót tegyünk bele.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Zöldborsó

Burgonya

Főzőtejszín

Vaj

Energia

81 kcal

69 kcal

120 kcal

746 kcal

Fehérje

5,4 g

1,6 g

3,2 g

0,4 g

Zsír

0,4 g

0,1 g

10 g

80 g

Szénhidrát

14,4 g

15,7 g

4,3 g

0,5 g

Kapcsolódó gyógynövények

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS