Beajánlották az Everton védőjét a Milannak

A klub vezetősége a januári átigazolási időszakban középhátvédet igazolhat Simon Kjaer sérülése miatt.

Mint ismert, Kjaer súlyos sérülést szedett össze a Genoa ellen és rögtön a mérkőzés elején le kellett cserélni. A dán válogatott védő hordágyon hagyta el a pályát és az elvégzett vizsgálatok kimutatták, hogy megsérült a térdszalagja, amelynek következtében hosszú kihagyás várhat rá. Pontos információk még nincsenek, de valószínűsíthető, hogy véget ért a szezonja.

A SportItalia értesülései szerint az elmúlt órákban beajánlották a Premier League-ben szereplő Everton belsővédőjét, Yerry Minát a Milan vezetőségének a januári mercato előtt. A 27 éves kolumbiai válogatott hátvéd kölcsönben távozhat.

Nagyon valószínű, hogy Kjaer kiesése miatt a Milan a télen játékost igazol a védelem közepére. Jelenleg Fikayo Tomori, Alessio Romagnoli és Matteo Gabbia személyében három belsővédő áll Stefano Pioli rendelkezésére. A vezetőség fontolóra veszi a különböző lehetőségeket, a téli átigazolási időszak hivatalosan január elején kezdődik.

Mina 2018 nyarán szerződött az Evertonhoz az FC Barcelonától és azóta 83 tétmeccsen lépett pályára az angol együttesben.