Beckenbauer örömmel látná Gattusót a Bayernben

Franz Beckenbauer szerint a friss német futballbajnok Bayern München számára tökéletes megoldás lenne Gennaro Gattuso leigazolása.

A német sztárklub elnöke a szerdai Gazzetta dello Sportban nyilatkozva állt ki az AC Milan kiváló középpályásának mielőbbi szerződtetése mellett.
   
A Beckenbauer-interjú előtt néhány nappal jelentette ki Gattuso, hogy a mostani idény végeztével átgondolja jövőjét, igaz, Angliát, és nem Németországot említette mint lehetséges célországot, ahol folytatni kívánná pályafutását. Váltási szándéka nyilván összefügg azzal, hogy a Milan a mostani szezonban múltjához mérten méltatlanul szerepelt: címvédő létére már a nyolcaddöntőben kiesett a Bajnokok Ligájában, az olasz bajnokságban pedig legjobb esetben is már csak a negyedik lehet.
   
"Igaz, hogy Gattuso elhagyja Milánót? Én kedvelem őt. Fontos játékosa lenne a Bayernnek a Bajnokok Ligájában. Vagy még inkább: tökéletes lenne a Bayern számára" – mondta Beckenbauer, aki leszögezte ugyanakkor, hogy a német együttes olasz támadója, a 21 bajnoki gólt szerző Luca Toni nem eladó.
   
"Nagyon örülünk neki, hogy nálunk van, ő a mi gólgyárosunk. Toni fog segíteni abban, hogy a Bayern mielőbb megint BL-t nyerjen" – nyilatkozta a müncheni klub első embere.

MTI