Beismerte a MU, hogy megvette Nanit és Andersont

Nani_es_Anderson.jpgSzerdán este a Manchester United honlapján egy közlemény jelent meg, amelyben az angol bajnokcsapat vezetése bejelentette, hogy hosszas tárgyalás után a klub leigazolta a portugál Nanit (balra) és a brazil Andersont. A 20 éves csatárra és a 19 éves középpályásra még orvosi vizsgálat és néhány hivatalos dolog elintézése vár.

A Manchester United régóta ostromolja a portugál Nanit, akit a Tottenham Hotspur is nagyon szeretett volna megvenni. A múlt héten találkozott is Martin Jol és a klubvezetés Nani ügynökével, de végül nem egyeztek meg a felek. Szerdán Carlos Queiroz, a MU pályaedzője és David Gill ügyvezető igazgató Liszabonban tárgyalt Nani menedzserével, és ugyan a Sporting Lisszabon, valamint Nani ügynöke is elzárkózott a nyilatkozattételtől, a Manchester United honlapján ismerte el, hogy sikerült megállapodni Nanival, valamint a brazil Andersonnal, aki a Portóból érkezik a bajnokcsapathoz.

Nani ára 33 millió dollár, vagyis több mint 6 milliárd forint, Anderson ára nem került nyilvánosságra, de közel ugyanennyi lehet, hiszen Owen Hargreaves ára 41 millió dollár, jólértesültek számítása szerint pedig a három futballista összértéke 100 millió dollár körül van.

Nanit az egyik legnagyobb portugál futballtehetségnek tartják, a MU-nak jó tapasztalata van a portugálokkal és a Sportinggal, hiszen onnal jött Cristiano Ronaldo is. Anderson, a két évvel ezelőtti U17-es vb legjobb játékosa, az ősszel megsérült, de felépülését követően ismét szóhoz jutott a Portóban.

www.juniorsport.hu