Bellanova távozik, a Bordeaux-ban folytathatja

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Franciaországba tart a fiatal saját nevelésű védő.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy első körben a Milan nem tudott megállapodni Raoul Bellanovával a szerződéshosszabbításról. Nagyon valószínű, hogy a felek útjai több mint 12 év után elválnak. Bellanova még 2006-ban csatlakozott a piros-feketék utánpótlásához és végigjárta a korosztályos csapatokat, jelenleg a Primaverában szerepel.

A MilanNews beszámolója szerint Bellanova nagyon közel áll ahhoz, hogy a francia élvonalbeli Bordeaux együttesében folytassa pályafutását. Az utánpótlás-válogatott olasz jobbhátvéd akár már ezen a héten aláírhatja szerződését és a megegyezés értelmében szezononként 700 ezer eurót plusz bónuszokat kereshet új klubjában. Bellanova képviselője hamarosan találkozik a Milan elöljáróival, hogy közölje a végső döntést. Állítólag a fiatal védő inkább szakmai, mintsem anyagi okokból távozik. Bellanova játéklehetőséget szeretne kapni, azonban ez nem adott számára a Milannál, ugyanis jelenleg két fiatal játékos is van a posztján, nevezetesen Andrea Conti és Davide Calabria.

Időközben a L’Équipe neves francia sportnapilap is beszámolt arról, hogy Bellanova biztosan nem fog hosszabbítani a Milannal, ugyanis már megállapodott a francia együttessel. Két héttel ezelőtt a Bellanova-család Bordeaux-ban volt abból a célból, hogy véglegesísék az üzlet utolsó részleteit. A lap szerint a Bordeaux vezetősége szeretné már januárban elhozni a 18 éves jobbhátvédet, ezért tárgyalóasztalhoz ülnek a Rossonerivel.


FRISSÍTVE: A MilanNews szerint Bellanova csatlakozni fog a Bordeaux együtteséhez, azonban előtte 1 évvel meghosszabbítja a szerződését a Milannal annak érdekében, hogy nevelőegyesülete ne ingyen váljon meg tőle. Állítólag a francia együttes 1 millió eurót plusz bónuszokat fog fizetni a 18 éves jobbhátvédért, valamint a Milan 5-10 százalékos részesedést kaphat a játékos jövőbeli átigazolási árából.

Gianluca Di Marzio, a Sky átigazolási guruja is megerősítette, hogy a fiatal védő a Bordeaux-é lesz, de a szerződésében szerepelni fog egy visszavásárlási záradék. Állítólag Bellanovát most vásárolja meg a bordeaux-i alakulat, azonban a szezon végéig kölcsönadják a Milannak. Az üzlet végső stádiumban jár és várhatóan holnap fogják véglegesíteni, majd Bellanova részt vesz az orvosi vizsgálatokon és aláírja szerződését.


Állítólag Bellanova a Milan iránti tiszteletből elutasította az olasz klubok ajánlatait.

The post Bellanova távozik, a Bordeaux-ban folytathatja appeared first on AC Milan Club Budapest.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS