Ez az étel marhából készül, ennek ellenére a gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik. A teriyaki szósz egy kicsit az ázsiai konyhákba repít minket. Ezért főleg azoknak ajánlom, akik kedvelik ezeket az ízeket.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 30 dkg bélszín
- 1 fej vöröshagyma aprítva
- 4-5 evőkanál teriyaki szósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál gyömbér
- olaj
A bélszínt szeleteljük, majd a szeleteket vágjuk vékony csíkokra. Forrósítsunk fel kevés olajat, ha lehet vas serpenyőben. Dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a húst. Nagy lángon pirítsuk a húst 2-3 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a szószt, a gyömbért, pici vizet és süssük még 2-3 percig. A kész húst rizzsel, párolt zöldségekkel tálalhatjuk. A tetejét megszórhatjuk finomra vágott újhagymával.
Tipp! Ha nem áll módunkban bélszínt venni, akkor kérjünk sütni való marhahúst, vagy használjunk csirkemellet.
Jó tudni! A teriyaki szósz szinte minden élelmiszerboltban megkapható már. A bélszín gyorsan megsül, ezért rövid az elkészítési idő.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Bélszín |
Olívaolaj |
Vöröshagyma |
|
Energia |
247 kcal |
902 kcal |
40 kcal |
Fehérje |
19,6 g |
0 g |
1,1 g |
Zsír |
18,2 g |
100 g |
0,1 g |
Szénhidrát |
0 g |
0 g |
9,3 g |