Bélszín csíkok teriyaki szószban – Egészségséf

Ez az étel marhából készül, ennek ellenére a gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik. A teriyaki szósz egy kicsit az ázsiai konyhákba repít minket. Ezért főleg azoknak ajánlom, akik kedvelik ezeket az ízeket.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg bélszín
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 4-5 evőkanál teriyaki szósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál gyömbér
  • olaj

A bélszínt szeleteljük, majd a szeleteket vágjuk vékony csíkokra. Forrósítsunk fel kevés olajat, ha lehet vas serpenyőben. Dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a húst. Nagy lángon pirítsuk a húst 2-3 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a szószt, a gyömbért, pici vizet és süssük még 2-3 percig. A kész húst rizzsel, párolt zöldségekkel tálalhatjuk. A tetejét megszórhatjuk finomra vágott újhagymával.

Bélszín csíkok teriyaki szószban - Egészségséf

Tipp! Ha nem áll módunkban bélszínt venni, akkor kérjünk sütni való marhahúst, vagy használjunk csirkemellet.

Jó tudni! A teriyaki szósz szinte minden élelmiszerboltban megkapható már. A bélszín gyorsan megsül, ezért rövid az elkészítési idő.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Bélszín

Olívaolaj

Vöröshagyma

Energia

247 kcal

902 kcal

40 kcal

Fehérje

19,6 g

0 g

1,1 g

Zsír

18,2 g

100 g

0,1 g

Szénhidrát

0 g

0 g

9,3 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS