Bemelegítés Alphenben

Magabiztos győzelemmel kezdett az U19-es fiúválogatott a hollandiai Alphenben zajló vízilabda Európa-bajnokságon, Horkai György együttese bemelegítésként 22-5-re ütötte ki Máltát.

L. G. Kemény csoportban kapott helyet az U19-es fiúválogatott a hollandiai Alphenben zajló vízilabda Európa-bajnokságon, hiszen a görögökkel és a montenegróiakkal is meg kell küzdenie a kontinensviadal első szakaszában. A nyitányon azonban könnyű dolga volt Horkai György együttesének, hiszen a kvartettből kilógó máltaiak ellen szállt medencébe.

hunma_2

Málta ellen könnyedén nyertek a fiúk  •  Forrás: KMZ

Már az első félidő végére jelentős különbség alakult ki a csapatok ellen, ekkor 14-3-ra vezettek a fiúk. A magyar kapuban Vogel Soma lehúzta a rolót, az egész második negyedben érintetlen maradt a hálója. A második félidőben Sólyomvári Márton állt be a helyére, és sokszor őt sem mattolták, mindössze két gólt kapott két negyed alatt. A magyar csapat legeredményesebb játékosa az olimpiát is megjárt Manhercz Krisztián lett, aki hat találatig jutott, de a többiek is jócskán kivették a részüket a 22-5-ös sikerből.

Folytatás a görögök ellen hétfőn délután, negyed hattól.

„Jó kis bemutatkozó mérkőzés volt. Sok akciógólt lőttünk, sok labdaszerzésünk volt, a fiúk megcsinálták azt, amit megbeszéltünk – értékelt Horkai György szövetségi edző a szövetség honlapján. – Érezni lehetett olykor, hogy a játékvezetők kicsit támogatták a máltaiakat, hogy esélyük legyen a gólszerzésre. Szerencsére, ezzel nekünk nem kell foglalkozni. Öt gólt lőttek, emberelőnyből, és háromszor a blokkról pattant be a labda. Hétfőn már másfajta meccs jön, igyekszünk a maximumot nyújtani a görögök ellen.”

U19-ES FIÚ EURÓPA-BAJNOKSÁG, ALPHEN
Magyarország–Málta 22-5 (6-3, 8-0, 3-2, 5-0)
A magyar gólszerzők: Manhercz K. 6, Vadovics V. 3, Szatmári 3, Lukács 3, Nagy 2, Teleki 2, Biros B., Burián, Simon

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS