Bence a topban

Majoros Bence képviseli a magyar színeket a pénteken kezdődő utánpótlás Európa Top 10-es asztalitenisz-versenyen. Bátorfi Zoltán szerint a pillanatnyi forma dönt a helyezésekről, a játékosát a mezőny első felébe várja.

Pusztai Viola Az idei utánpótlás Európa Top 10-es asztalitenisz-verseny sem nélkülöz magyar szereplőt. Tavaly Ecseki Nándornak volt lehetősége a legjobbak között asztalhoz lépnie az ifjúsági fiúk mezőnyében. Mindjárt az első meccsen bravúrt hajtott végre, hiszen legyőzte az ifjúsági Európa-bajnok francia Alexandre Cassint, végül mégis csak a kilencedik helyen végzett.

Majoros Bence Forrás: MOATSZ

Majoros Bence  •  Forrás: MOATSZ

A 2015-ös viadalnak a romániai Bodzavásár ad otthont október 16-18-án. Ezúttal – szintén az ifjúságiak között – Majoros Bencének van esélye arra, hogy harcba szálljon az első helyért a nívós mezőnyben. Európa legjobbjai, két kivétellel, mind részt vesznek. Nem indul a korosztály ranglistáját vezető, Eb-győztes svéd Anton Kallberg – ő a felnőtt Világ Kupára kapott meghívást – és a negyedik helyen álló lengyel Patryk Zatówka.

Játszik viszont  a tavalyi győztes, a már említett Cassin, illetve a szintén francia Can Akkuzu. Ők ebben az évben saját korosztályukban csupán a pozsonyi Európa-bajnokságon indultak, így Majoros, aki most kapott először meghívást az ifjúsági Európa Top 10-re, keveset találkozott velük az idén.

Ahogy tavaly is születtek meglepetések a háromnapos viadalon, az most sem kizárt, mint ahogy az sem, hogy a magyar fiú a hetedik kiemelési helynél előbb végezzen. Bátorfi Zoltán, a fiú ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya szerint a pillanatnyi forma dönt a helyezésekről.

− Jó erőfelmérő lesz a viadal Bencének, aki a nyári Európa-bajnokság óta Ochsenhausenben edz. A felnőtt World Tour-sorozat legutóbbi állomásán már láttam változást a játékában, sokkal erőteljesebb lett a tenyeres oldala, ami a felnőttek között sokat számít: Belgiumban top 100-as játékost vert meg. Örülnék, ha az ifjúsági Európa Top 10-en a mezőny első felében végezne.

Egyszerű dolga biztosan nem lesz, hiszen a korosztályos klasszisok mellett az ifjúsági Eb egyes versenyének bronzérmese, az osztrák Andreas Levenko is felkerült a „főtáblára” Kallberg és Zatówka visszalépése után. A szlovén Darko Jorgic éppen Majorost búcsúztatta Pozsonyban a tizenhat között, így van miért visszavágni neki, míg a német Dennis Klein, az orosz Konsztantyin Csernov, a fehérorosz Alekszandr Kanin, a román Alexandru Manole és a francia Romain Ruiz sem lesz könnyű dió.

Az Európa Top 10-es versenyen természetesen az ifjúsági lányok és a serdülő korosztály tehetségei is asztalhoz állnak, magyarok nélkül.

Az indulók listája ITT megtekinthető.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS