Benedek Tibor: csalódottságot érzek

benedektibordigi0825

A szövetségi kapitány értékelte az olimpián elért 5. helyet a Digi Sportban. Benedek Tibor elkezdte már a riói értékelését, de beszélt a saját és a csapat jövőjéről is.

benedektibordigi0825

Elkezdtem az értékeléssel foglalkozni, magamnak leírni azokat a gondolatokat, amiket fontosnak tartottam. Beszámolókat kell leadnom, akár a MOB felé, akár az elnökség felé, ezért ez helyénvaló volt. – kezdte Benedek a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

A kapitány kiemelte, hogy csalódottságot érez a szereplést illetően: A legfőbb tanulsága az. hogy nincs más, csak a győzelem. Nem kell jól játszani, nem kell okoskodni, meg kell nyerni a legfontosabb meccseket. Ebben a csapatban benne volt az érem. Minden poszton erősek voltunk. Talán a szerbeken kívül, mi voltunk a legerősebbek minden poszton.

A negyeddöntőt külön elemezte a műsorban, Benedek itt elmondta: Nagyon erős csapatunk volt, annak ellenére, hogy tizenhét év is volt a korkülönbség. A jövőről pedig elmondta: Erről még korai beszélni. Egy négyéves szerződésem van, ami december 31-ig szól. Az elnökség dönthet úgy, hogy ezt felbontja, akár most rögtön, hiszen a legjobb négyben kell lenni minen világveresenyen. Nem rohannék előre ebben, mert még nagyon friss az élmény mindenkinek. Nem tudom, hogy fog alakulni a jövőm, de ez nem is baj. Most evvel kell foglalkozni, mit történt és mik a fejlődési, előrelépési lehetőségek. Ha ebben az én személyem benne van, akkor úgy gondolom, folytatnám, ha nem, akkor nem.

Benedek a csapatépítésről is beszélt, mint elmondta: Nem lehet nem jól szerepelni a jövő évi vb-n, ez szerintem nem kérdés.

A pólótudásról és lemaradáról a szerbekhez képest, pedig így nyilatkozott: Megmondom őszintén, azért elkezdtünk egy új munkát Kazany után. És ebben Gerendás György személye elég fontos volt nekem a taktikai részében és nagyon sokat fejlődtünk. Ha valaki látta azt a játékot és kicsit ért hozzá, ahogy ezen az úton egy év alatt előreléptünk akár a szoros emberfogásban, a zónában, a támadójátékunknak az elképzeléseiben, az emberelőny-kihasználásban, emberhátrányban. Nagyon meg vagyok elégedve, hova jutottunk egy év alatt, de hát tejesen mindegy, hova jutottunk, mert ötödikek lettünk az olimpián. De taktikailag biztos, hogy nagyon sokat fejlődtünk és azért egy-két játékos rengeteget tanult egy év alatt. Ha megnézzük, Vámos Márton hogy játszott Kazanyban és hogy játszott itt, akkor én nem tudom összehasonlítani a kettőt. De akár tehetem ide a két fiatal bekerülőt, hogy mennyit fejlődött akár Zalánki Gergő egy fél év alatt. Fél éve még lemaradt az Európa-bajnokságról, mert műtötték a vállát. Vagy akár Erdélyi Balázsnak egy nagyon jó világversenye volt. Nagyon sok jó dolgot láttam, nagyon elkezdtek ezek a játékosok fejlődni, részei lettek ennek az új taktikai rendszernek, úgyhogy én örülök, ahova eljutottunk, de mondom, semmi más érzés nincs bennem, csak a csalódottság amiatt, hogy ez a csapat többet, legalább érmet érdemelt volna.

A teljes beszélgetés: 

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS