Benfica: a vezetőedző bejelentette, hogy nyolc év után távozik a klubikon!

A portugál bajnokságban szereplő Benfica trénere, Roger Schimdt megerősítette azt, amelyet a portugál sajtóban, valamint Fabrizio Romano beszámolóiban is hallani: nyolc év után, szerződése lejártával elhagyja a Benfica együttesét Rafa Silva.

A 25-szörös portugál válogatott szélső/támadó középpályás 2016 nyarának legvégén érkezett Lisszabonba az SC Braga együttesétől. Az azóta 325 tétmérkőzésen pályára lépő, a Benficával három portugál bajnoki címet, egy Portugál-kupagyőzelmet, valamint két Portugál Szuperkupa elsőséget begyűjtő Rafa Silva távozását a csapat vezetőedzője, Roger Schmid is megerősítette, a legjobbakat kívánva a szurkolók egyik nagy kedvencének számító játékosnak.

“Eljött az ideje, hogy a lehető legszebb búcsúban részesítsük Rafát, aki utoljára lép pályára a Luz-ban!” – fogalmazott csapata Arouca elleni, vasárnap esti (19:00) bajnoki találkozója előtt a német tréner.

A portugál válogatottal Nemzetek Ligáját (2019), valamint Európa-bajnoki címet (2016) is begyűjtő, a Benficánál mára klubikonná előlépő játékos, aki egész eddigi pályafutása során hazájában futballozott, egyes hírek szerint külföldre igazol majd – Első körben eddig olasz ajánlatokról, például az AC Milan vagy az AS Roma megkereséséről hallani.

Rafa Silva távozásával a Benfica támadósorára komolyabb átalakulás vár a nyáron, hiszen például továbbra sem tudni mi lesz a 36 esztendős Angel di Maria sorsa?!

fociclub

A Benfica: a vezetőedző bejelentette, hogy nyolc év után távozik a klubikon! bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.