Bennacer: „Bármely poszton tudok játszani”

Ismael Bennacer szerint az elejétől a végéig jól teljesített a csapat a Lazio elleni 2-0-ra megnyert rangadón és kiemelte, hogy hamar sikerült betalálni a mérkőzés elején.

Az algériai válogatott középpályás kezdőként lépett pályára a Lazio ellen és egy góllal járult hozzá a győzelemhez, amely nagy jelentőséggel bír a Bajnokok Ligája-indulásért zajló küzdelemben. Bennacer a meccs után beszélt a mérkőzés alakulásáról, a góljáról, a posztjáról és Rafael Leaóról is.

„Ez nagyon fontos mérkőzés volt számunkra és jól kezdtünk. Sikerült hamar gólt szereznünk és aztán kapott gól nélkül hoztuk le a meccset. Jól sikerült az egész mérkőzés az elejétől a végéig. Még van néhány mérkőzés hátra, most regenerálódnunk kell és jól csinálni a dolgunkat.” – mondta Bennacer.

A Milan vezető góljában nagy szerepe volt Bennacer agresszív letámadásának.

„Dolgoztunk a csapaton és tudtuk, hogy az ellenfél sokat járatja hátul a labdát. Jól éreztem magam a játékban. Jól kiszámítottam a labda útját, aztán Giroud remekül készítette le és jó volt a lövés.”

Bennacer az elmúlt hetekhez hasonlóan a Sandro Tonali-Rade Krunic duóhoz képest egy sorral előrébb, támadó-középpályásként játszott a Lazio ellen. Az idei szezonban eddig 6 alkalommal szerepelt ezen a poszton és ezeken 2 gólt lőtt.

„Olyan poszton játszom, ahová az edző tesz. Bárhol képes vagyok játszani a pályán annak érdekében, hogy segítsem a csapatot. Ha így tudok segíteni, az mindenkinek jó.”

„Leao? Megpróbáltunk a mérkőzésre koncentrálni. Remélem, hogy nincs semmi komoly és ott lesz velünk a Bajnokok Ligája-mérkőzésen, mert nagyon fontos játékosunk.”