Berényi János a Magyar Kosárlabdázók Szövetségének elnöke

Berenyi_Janos.jpgA Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége pénteken nagy többséggel Berényi Jánost választotta elnökének.
                  
A titkos szavazáson a Magyar Tenisz Szövetséget is irányító közgazdász berényi János (a képen) 67, míg riválisa, a tavaly májusban elnökké választott Németh László 36 szavazatot kapott.

A küldöttek az elnökválasztás előtt megszavazták azt a javaslatot, amely szerint 50 százalék plusz egy fő elegendő a tisztségviselők megválasztásához. Erre azért volt szükség, mert a korábbi tanácskozások a kétharmados többség hiányában folyamatosan megrekedtek.
„Köszönöm a megtiszteltetést, nemes ellenfelet győztem le.” – nyilatkozta megválasztása után Berényi, aki hozzátette személyesen semmilyen problémája nincs a leköszönő elnökkel.
„Megpróbálom megszolgálni a bizalmat" – folytatta mondandóját a frissen megválasztott MKOSZ-vezető.

Sportszeru_gratulalas.jpg
                      
„Ahogy a mérkőzés végén illik, természetesen minden elismerésem Berényi Jánosé. A többségi akarat érvényesült, és a magam részéről minél gyorsabb előrelépést kívánok a sportágnak. – szólt Németh értékelése a vereség után.

Remélhetőleg ezzel végleg véget ért a kilenc hónapja húzódó kosaras belviszály, s végre minden mozgósítható erő a Magyarországon egyre rosszabb helyzetben lévő sportág előrelépésének szolgálatába áll.(www.mob.hu)

XLsport