Berki Krisztián: Tokióban tesztelni lehet a formámat


Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztiánra még egy verseny vár idén, a tornász szombaton Japánban, a Toyota Kupán lép a szerhez. A lólengésspecialista még az elutazása előtt beszámolt arról, hogy a november végén, Győrben szerzett Mesterfokú Bajnoki címe óta még jobb formába került. 

Napi két edzéssel készült erre a kiemelt japán versenyre, amelyet korábban már többször megnyert. A 6.7-es kiinduló pontú gyakorlatait sikerrel mutatta be a tréningeken, és ezzel is lép majd szombaton a szerhez. A korábban meghívásos Toyota Kupa különlegessége, hogy itt csak egy alkalommal mutatkoznak be a tornászok, és ez alapján hirdetnek eredményt.

„A jövő szempontjából nagyon fontos ez a verseny számomra, itt már tesztelni lehet a formámat. Több szólításom is volt az edzéseken, a 6.7-es gyakim jól megy, hibátlanul tudtam előadni többször is, most az a cél, hogy versenykész is legyen, vagyis szépen be tudjam mutatni úgy, ahogy a tréningeken. Ez mindig is egy kiváltságos kupa volt, régebben meghívásos alapon ment, csak a világ legjobb tornászai szerepeltek itt. Örülök, hogy sikerült a Mesterfokú óta tovább vinni a formát, és hogy most Kokó bá is velem van Japánban” – mondta Berki Krisztián.

(MATSZ)

Forrás: www.mob.hu – RSS