Berlusconi szavai a Milanról és a San Siro lebontásáról

Silvio Berlusconi, a Milan korábbi tulajdonosa bízik benne, hogy a RedBird Capital Partners nagy sikerekhez fogja vezetni a klubot és kifejtette véleményét a San Siro lebontásának lehetőségéről is.

Berlusconi összesen 31 éven keresztül ült a Rossoneri tulajdonosi székében és hatalmas sikereket vitt véghez, amelynek eredményeképpen a Milan a világ és Olaszország egyik legsikeresebb klubjává vált.

“Egész életemben Milanista voltam és most is az vagyok. A Milan mindig a szívemben marad. Jelenleg a Monzát irányítom a múlt nosztalgiája miatt, de nyilvánvaló okok miatt szeretnék tartózkodni attól, hogy belemenjek a Milan vállalati ügyeibe. Nagy tisztelettel tekintek az új tulajdonosra és Milan-szurkolóként csak remélni tudom, hogy újabb nagy sikerekhez fogja vezetni a klubot.” – mondta Berlusconi.

Az olasz üzletember kitért a San Siróra és egyáltalán nem ért egyet a klubok döntésével, amely szerint teljesen le akarják bontani a stadiont, ugyanakkor megérti az okokat, hogy új, modern és saját létesítményre van szükség.

“Az új stadion megépítése választás kérdése, megértem az okokat és ez kulcsfontosságú lehet a két milánói csapat jövője szempontjából. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy olyan sportszimbólumot, mint a San Siro, egyszerűen csak le lehetne rombolni. Mindent meg tudunk és meg is kell tennünk annak érdekében, hogy ne veszítsük el a labdarúgásunk emlékképét, amely egyben Milánó és Lombardia kollektív identitásának egy darabja.”

“A San Siro a szívemben foglal helyet, ahogy minden Milan-szurkolónak és a milánói embereknek is. Ebben a stadionban írt történelmet a Milanom és a rivális Inter az olasz labdarúgásban.”