Bernáth Attila – Jó állapotban vagyok, és győzni akarok Miskolcon

Korábbi ifjúsági Európa-bajnokunk, Bernáth Attila kisebb sérülést szenvedett november elején, de a felnőtt magyar bajnokságra teljes értékű harcos lesz. Az 51 kilóban mindig nagy vetélkedés várható Virbán Martin és Bernáth Attila között, de a debreceni bokszoló határozottan úgy érzi, ezúttal ő a jobb.

Attila a 2021-es Hajrulahovics tornagyőzelemmel magabiztosabb lett, idén ezt több nemzetközi aranyéremmel egészítette ki, 2022-ben a mérlege egyértelműen pozitív. A májusi, jereváni Európa-bajnokságon a későbbi győztes spanyol Martin Molina ellen kapott csak ki egy szoros mérkőzésen.

A felnőtt országos bajnokság a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Hell Fight Club Küzdősport Egyesület közös rendezvénye. Mádi Tamás a helyi klub vezetője jelentős erőforrásokat mozgatott meg, hogy a felnőtt Ob méltó legyen az elődök nevéhez, és a magyar ökölvívás hagyományaihoz.

A felkészülésem nagyon jól alakult, már a serdülő, és a junior magyar bajnokságra is a csapatommal tartottam. Ott tudtam kesztyűzni egy nagyon jó barátommal, Veres Rolival, amely remek program volt.

A rákövetkező héten mentem a válogatottal egy lengyelországi tornára, amely nagyon jó felmérés lett volna az országos bajnokság előtt. Sajnos az első mérkőzésemen megsérültem, így a másodikon már nem kockáztattak az edzőim, nehogy súlyosabb legyen a gond. A lengyel versenyt követően orvosi kezeléseket kaptam, és szerencsére nincs nagyobb gond, már 100%-os a kezem.

Itthon sok futást tettünk bele a felkészülésembe, rengeteget zsákoltam, és erősítéseket is illesztettünk a programba. Voltak román kesztyűpartnereim is, de nagyon sokakkal sikerült sparringolni, minden jól sikerült. Már a végén tartunk természetesen a felkészülésnek, már a csúcsra pörgetés megy, és nagyon várom, hogy ringbe lépjek.

Az állapotom jó, és úgy gondolom, hogy jelenleg én vagyok a legjobb az 51 kilóban. Jó évem volt, így aranyérmet várok magamtól, és természetesen Virbán Martin lesz a nagy ellenfelem. Felkészült vagyok, úgy érzem, most nem tud megállítani.

A magyar bajnokság nagyon fontos, és bízom benne, hogy én képviselhetem majd Magyarországot az Európa Játékokon. Mint mindig, győzni akarok, és olimpiai kvótát szerezni,” nyilatkozta Bernáth Attila a felkészülésről, valamint a terveiről.