Beszámoló az óvodai úszásoktatásról, a program folytatódik

DSC08450

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2015 októberétől folytatta a nagycsoportos korú, már iskolakezdésre készülő gyerekek részére ingyenes óvodai úszásoktatást.  A program negyedik szakasza az év végével ért véget.

 

 

Nem véletlen esett a választás az úszásoktatásra, hiszen egy olyan sport, amelyet egész életünkön keresztül űzhetünk, hozzá tartozik az alapvető ismereteink, készségeink közé, mindemellett egyike a legrégebbi versenysportoknak, s mint ilyen minden bizonnyal egyidős az emberiséggel. Hazánkban az úszás számít az egyik legismertebb és legnépszerűbb sporttevékenységnek, ugyanakkor az olimpiai sportágak közül az egyik legeredményesebb sportágunk is.

DSC08490 Bemutató óra II

Egyik legfontosabb szempontunk volt, hogy teljes körűen elégítse ki a gyermekek mozgásigényét, váljon a szabadidő eltöltésének hasznos eszközévé és mindenképpen fejlessze az erkölcsi, akarati tulajdonságokat. A test minden izmát átmozgatva erősíti azokat, ezáltal hozzájárulhat a jó testtartás kialakulásához, amelynek fejlesztésére már óvodás korban is nagy szükség van. Kerületünk a Duna-part adottságainak révén megannyi vízi sporttelepnek, kiemelt fontosságú strandnak ad helyet és ezáltal a vízi sportok űzésének lehetőségének is, így alapvetőnek tartjuk a vízbiztos úszástudás megszerzését.

Eddigi tapasztalatainkat összefoglalva az oktatásban részvevő gyerekek nagyon élvezték a vízi sport adta örömöket. Az oktatók szem előtt tartva a gyerekek úszástudását differenciáltan oktatták a nagycsoportos óvodásokat. Így mindenki fejlődhetett, tökéletesíthette a már megszerzett tudását. A bemutató órák a szülők örömére és megelégedésére szolgáltak.

A program megvalósításában a Római Sportegyesület és a Római Teniszakadémia működött közre, ami ebben a szakaszban összesen három óvoda hét tagintézménye 310 gyermeknek a részvételét jelentette.

Óvodák név szerint:

 • Gyermekvilág Óvoda
  1031 Budapest  Vitorla u. 6.
  1031 Budapest Arató Emil tér 2.
 • Almáskert Óvoda
  1033 Budapest Szérűskert u. 37.
 • Óbudai Csicsergő Óvoda
  1033 Budapest Szérűskert u. 41.
 • Hétpettyes Óvoda 1033 Budapest Harrer Pál u. 7.
 • Szín-Kör-Játék Óvoda 1032 Budapest Solymár u. 12-14. / 1032 Budapest Törzs u. 2.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a tanév második felétől februárban induló edzéseken újabb intézményeket vonhatunk be a programba.

 

Forrás: www.obudasport.hu – RSS