Bilincsben vitték el a kolumbiai futballsztárt

Freddy_Rincon.jpgAmilyen zseniális labdarúgó volt, olyannyira felelőtlen a visszavonulása óta Freddy Rincón. Az egykori kolumbiai válogatott csatárt a brazil rendőrség őrizetbe vette. A vád kábítószer-kereskedelem és pénzmosás.

A Real Madridban és a Napoliban is profiskodó dél-amerikai támadóra a Sao Paolo-i lakásában csapott le a brazil rendőrség, miután elég bizonyítékot talált arra, hogy a 39 éves férfi nyakig benne van a fél világot behálózó drogkereskedelemben.

Rincónra azután terelődött a gyanú, hogy a tavaly szintén Brazíliában elfogott drogkirály, Pablo Rayo Montano vallomásában említést tett segítőire. A bűnszervezet Brazílián és Kolumbián kívül Panamába, Mexikóba, az Egyesült Államokba, Venezuelába, Costa Ricába és Ecuadorba szállított anyagot, a befolyó pénzt pedig tisztára mosta.

A jelek szerint Montano kész magával rántani Rincónt, aki tettéért évtizedeket ülhet egy brazil börtönben. Hol van már az a csodagól, amelyet a kolumbiai fiú a nagyszerű Carlos Valderrama passzából lőtt a német Bodo Illgner lábai között a kapuba az 1990-es olaszországi világbajnokságon, amellyel Kolumbia a nyolcaddöntőbe jutott? Abban a válogatottban Rincónon kívül szerepelt az a Higuita is, akit a kilencvenes években szinten drogbiznisz miatt kapcsoltak le.

www.samsungsport.hu