Bizonyítási lehetőség a fiatal játékosok előtt

Habár folyamatosan zajlanak a tárgyalások a kínai konzorcium és a Silvio Berlusconi vezette Fininvest között, az elnök korábbi nyilatkozataiban elmondta, hogy ha nem sikerül egyezségre jutnia a kínai befektetőkkel, abban az esetben egy fiatal olaszokból álló csapatot építene. Egy cikk erejéig összegyűjtöttük, hogy a következő szezonban kik azok a fiatal játékosok, akik berobbanhatnak a felnőtt csapatba.

Locatelli, aki ebben a szezonban debütált a felnőttek között. Nagy tehetségnek tartják, ráadásul a Premier League-ből érdeklődnek iránta.

A fiatalok beépítése az első csapatba azonban már az idei, 2015/16-os szezonban elkezdődött. Gianlugi Donnarumma beverekedte magát a kezdőcsapatba, valamint Davide Calabria többször csereként lépett pályára, Manuel Locatelli pedig debütált a Serie A-ban. A várakozások szerint a következő szezonban Donnarumma mellett – aki kulcsember lesz a kezdőben – 6 fiatal játékos is lehetőséget kaphat a nagyok között.

DAVIDE CALABRIA:

A fiatal 19 éves játékos idén már 7 alkalommal is pályára lépett a felnőtt csapatban. Az első mérkőzése, amelyen végig a pályán volt, az Udinese elleni idegenbeli mérkőzés volt, ahol Sinisa Mihajlovic, a Milan korábbi edzője adott neki bizalmat. Mivel Mattia De Sciglio és Ignazio Abate sem nyújtott idén meggyőző illetve kiemelkedő teljesítményt, így a fiatal játékos jövőre több lehetőséghez juthat.

MANUEL LOCATELLI:

Locatelli is ismert már a felnőttek között, hiszen a Carpi elleni mérkőzésen debütált a felnőtt csapatban. A Milan egykori játékosmegfigyelője, Mauro Bianchessi véleménye szerint az olasz középpályás a világ egyik legjobb fiatal játékosa. Elmondása szerint van benne egy kis Pirlo és egy kis Montolivo is. Ő lehet a Milan következő nagy kapitánya. Egyes hírek szerint az Arsenal egy ideje figyeli a játékost és szeretné a nyáron leigazolni, akár csak a Premier League-győztes Leicester City.

PATRICK CUTRONE:

A 18 éves játékos szerezte a Primavera csapatban a legtöbb gólt, összesen 19 mérkőzésen 14 találatot jegyeztek a neve mellett. A játékost nagyon mozgékonynak, erősnek és versenyképesnek tartják.

IVAN DE SANTIS:

A Milan csapatánál már egy ideje kétségbeesetten keresik a megfelelő középhátvédet. A nyáron Cristian Zapata, Philippe Mexés és Alex szerződése is lejár, utóbbi két játékossal biztosan nem fog hosszabbítani a klub, Zapata valószínűleg marad, így belső védőnek a kolumbiai mellett Alessio Romagnoli, a kölcsönből visszaérkező Gabriel Paletta és Rodrigo Ely marad, ebből a hármasból azonban csak Romagnoli teljesítményével lehet megelégedve a klubvezetés. De Santis hasznos tagja lehet a csapatnak, ugyanis nem csak a saját, de az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát. A Primavera csapatban 25 mérkőzésen hátvéd létére 9 gólig jutott.

GIAN FILIPPO FELICIOLI:

Egy igazi sokoldalú ballábas játékos, aki a 2014/15-ös szezonban debütált a Milanban, még Filippo Inzaghi edzősködése alatt. Felicioli a baloldalon szinte bármilyen poszton képes játszani. A 18 éves játékos ebben a szezonban a Primavera színeiben játszott a védelemben, a középpályán és a támadósorban is egyaránt, a mérlege 22 mérkőzésen 10 gól.

LUCA VIDO:

Az olasz korosztályos válogatott U19-es Európa-bajnokságra való kijutásához nagyban hozzájárult a 19 éves csatár. A nemzetközi selejtezőkön rendre jól bizonyított, valamint a Macedónia elleni mérkőzésen mesterhármast ért el. Gyors, technikás játékosnak tartják. Luca Vido példaképe az egykori Milan játékos, Zlatan Ibrahimovic.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS