BL-főtáblásnál EL-play off-mérkőzésen Bognár Tamásék

Fehérorosz-ukrán párharcon a magyar játékvezetői négyes.

Az Európa Liga csoportköre a tét a BATE-Oleksandriya összecsapáson, melyre augusztus 17-én, csütörtökön 19 órától kerül sor a 13 ezres kapacitású Borisov Arénában.

A házigazdák tizenkétszer nyerték meg a fehérorosz bajnoki címet és háromszor hódították el a kupát. A legnagyobb sikerüket 2008-ban érték el: az izlandi Valurt kettős győzelemmel, az esélyesebb belga Anderlechtet idegenbeli 2–1-es győzelmének köszönhetően 4–3-as összesítéssel búcsúztatta. A bolgár Levszki Szófia kiejtésével első fehérorosz csapatként jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Korábban a sárga-kékek játékosa volt Alekszandar Hleb és Vital Kutuzov is. A debreceniekkel már többször találkoztak, három éve emlékezetes meccsen a 94. percben szerzett góllal ütötte el a továbbjutástól a Lokit a BATE.

Bár a PFK Olekszandrija csapatát 1948-ban alapították, nem régóta szerepel huzamosabb ideje az ukrán élvonalban. A Premier Liga 5. fordulójában a Sahtar Donyecktől kapott ki 2-1-re az együttes, amely a tizedik a tabellán. Egyetlen légiós sem lépett pályára azon a mérkőzésen.

Három hete a Kajrat Almati-Legia Warszawa Bajnokok Ligája-selejtezőt vezette Bognár Tamás, ezúttal a sípjelére indul útjára a labda a BATE Borisov-Oleksandriya EL-play off első felvonásán. A FIFA-játékvezető asszisztensei – miként Kazahsztánban, ezúttal is – Buzás Balázs és Georgiou Theodoros lesznek, míg a tartalék-játékvezetői teendőket Farkas Ádám látja el.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS