BL-selejtező: ellenfeleket kapott a Vasas és az OSC

Az A-Híd VasasPlaket férfi vízilabdacsapata Splitben, a Genesys OSC pedig Kotorban játszik a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

Fotó: OSC Waterpolo / facebook archív

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN hétfőn készítette el a kvalifikáció újabb szakaszának sorsolását, az ob I előző idényében bronzérmes Vasas – amely az elmúlt hétvégén százszázalékos teljesítménnyel nyerte az első fordulós tornáját Hollandiában – a házigazda Jadran Split mellett a szerb VK Sabac, az olasz RN Savona és a román Steaua Bucuresti csapatával találkozik. Utóbbi gárdával szombaton Hollandiában is összecsapott és rendkívül magabiztos, 10-3-as győzelmet aratott.

A selejtezősorozatba most bekapcsolódó OSC a vendéglátó Primorac Kotor mellett a görög Vuliagmenivel és a francia Tourcoing együttesével küzd meg a két továbbjutó helyért. A csoportok harmadik és negyedik helyezettjei az Eurokupában folytatják majd szereplésüket, a tornákat jövő hétvégén rendezik.

A magyar bajnok FTC-Telekom Waterpolo alanyi jogon főtáblás. A kvalifikációban három kört rendeznek, innen kerül ki a 12 főtáblás csapat mellé a csoportkör további négy szereplője.

(MTI-vizipolo.hu)

Tags:  , ,