BL-selejtező – nyert és továbbjutott a Vasas

Az A-Híd VasasPlaket férfi vízilabdacsapata az olasz Savona elleni győzelemmel zárt a spliti csoportban a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében, ezzel bejutott a harmadik fordulóba.Fotó: vasassc.hu / archív

Az ob I előző kiírásában bronzérmes gárdának mindenképpen nyernie kellett azután, hogy pénteken nagy csatában alulmaradt a házigazda Jadrannal szemben.

Szlobodan Nikics tanítványai ennek megfelelően játszottak a szombati pihenőnap után, és szinte esélyt sem adtak riválisuknak. A hajrában ugyan az olaszok az utolsó két percben háromszor is eredményesek voltak, de ez csak az eredmény kozmetikázásra volt elég.

A C csoportban, a Kotorban szereplő Genesys OSC 11.00-tól ugyancsak a továbbjutás kiharcolásáért ugrik medencébe a házigazda Primorac ellen.

A tornákról az első kettő jut tovább, a harmadik és negyedik helyezettek az Eurokupában folytatják szereplésüket. A továbbjutók közül – sorsolást követően – a csoportelsők a csoportmásodikokkal vívnak oda-visszavágós párharcot a főtáblára kerülésért.

A magyar bajnok FTC-Telekom Waterpolo alanyi jogon tagja a 16-os mezőnynek. A kvalifikációban három kört rendeznek, innen kerül ki a 12 főtáblás csapat mellé a csoportkör további négy szereplője.

Férfi Bajnokok Ligája, selejtező, 2. kör (Split):
A-Híd VasasPlaket – RN Savona (olasz) 9-8 (1-0, 3-1, 3-3, 2-4)

pénteken játszották:
Jadran Split (horvát) – A-Híd VasasPlaket 13-11 (2-4, 3-2, 4-4, 4-1)
A-Híd VasasPlaket – Steaua Bucuresti (román) 18-13 (4-4, 6-2, 4-4, 4-3)
csütörtökön játszották:
A-Híd VasasPlaket – VK Sabac (szerb) 13-4 (5-3, 3-0, 1-0, 4-1)

(MTI-vizipolo.hu)

Tags:  ,