BL-t érő bajnoki arany

Amint arról korábban hírt adtunk, a Puskás Akadémia – a kispestiek vereségével – már az utolsó forduló előtt megnyerte az U19-es labdarúgó-bajnokságot. Az ifjúsági BL-korosztály küzdelmeit végül hatpontos előnnyel zárták a felcsútiak, a második helyen a Budapest Honvéd, a harmadikon az MTK végzett.

Majer Dániel Véget ért az U19-es labdarúgó-bajnokság, az aranyérmeket a Puskás Akadémia játékosainak a nyakába akasztották. Vincze István vezetőedző csapata a Vác elleni győzelemmel tette fel a pontot az i-re, valójában azonban már két fordulóval korábban, a Honvéddal szembeni 2–1-es győzelemmel eldöntötte a bajnokságot. „Nagy lökést adott a fiúknak az a siker, de azt mondtam nekik, ne higgyék, hogy már megnyerték a bajnokságot, annak csak akkor van vége, amikor az utolsó mérkőzést is lefújták” – nyilatkozta Vincze.

Vincze István joggal örül Fotó: rangado.hu

Vincze István joggal örül  •  Fotó: rangado.hu

A negyvennégyszeres válogatott játékos természetesen dicsérte csapata idei teljesítményét:

„Először is ki kell emelni, hogy nagyon színvonalas küzdelem zajlott a felsőházban. Számomra pozitív meglepetés volt, hogy a Vác és a Zalaegerszeg gárdája egyáltalán a legjobbak közé jutott. A Honvéd, az MTK és a Puskás fölfelé lógott ki a mezőnyből, de ez a megállapítás többször igaznak bizonyult az FTC-re is. Ami a mi teljesítményünket illeti, teljesen rendben volt, vereség nélkül, mindössze két döntetlennel zártunk a felsőházban. Ráadásul többségükben 1998-as születésűek játszottak, nem az egy évvel idősebbek, akiknek ezt a bajnokságot valójában kitalálták.”

Tavaly a Celtic jelentette a végállomást Forrás: puskasakademia.hu

Tavaly a Celtic jelentette a végállomást  •  Forrás: puskasakademia.hu

Bajnoki címükkel a felcsútiak ismét indulhatnak az ifjúsági Bajnokok Ligájában. A tavaly bevezetett lebonyolítás szerint a 32 főtáblás felnőttcsapat U19-es együttesei mellett, az UEFA-együttható szerinti legjobb 32 ország korosztályos bajnokcsapatai is részt vehetnek a sorozatban. Magyarország rangsorban jelenleg elfoglalt helye alapján a Puskás Akadémia indulhat a bajnokok ágán. „Természetesen pluszmotiváció a játékosoknak a BL-szereplés, amelyre külön is készülni fogunk. A mostani, 98-as korosztály futballistái jövőre utolsó éves ifisták lesznek. Lehet, hogy közülük a kiemelkedő tehetségek már az NB III-as csapatban játszanak. De a BL-re biztosan visszajönnek, hogy a lehető legerősebb csapattal szerepelhessünk” – tekintett előre Vincze István.

Tavaly a ciprusi APOEL-t még felülmúlták, a skót Celticen azonban már nem jutottak túl a felcsútiak, így nem mérkőzhettek meg a másik ágról érkező topklubok fiataljaival. Talán az újabb kiírásban az is sikerül.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS