Bognár Tamásék az albániai EL-meccsen

A Skënderbeu Korçë–Besiktas Európa Liga-csoportmérkőzés Bognár Tamás sípjelére kezdődik a H csoportban.

Noha a Skënderbeu Korçë albán klub székhelye Korça városában található, az EL-csoportkörében az ország harmadik legnépesebb, százezres városában, a Shkumbin folyó völgysíkságában található Elbasan Arénában fogadja riválisait. A 12 800 néző befogadására alkalmas stadiont 1967-ben építették, és nemrég újították fel. A Skënderbeu otthona máskor Korçában van, mely nevét az ország történelmének legkiemelkedőbb személyiségétől, Kasztrióta György albán fejedelemtől kölcsönözte.
A Skënderbeu a Bajnokok Ligája-selejtező 2. körében az észak-ír Crusaders ellen jutott túl 6-4-es összesítéssel, míg a moldáv Milsami Orhei kétszer is kapitulált ellene 2-0-ra a 3. fordulóban. A főtáblájára jutásért viszont a Dinamo Zagreb nagy falatnak bizonyult, a horvátok kettős győzelemmel kvalifikálták magukat a BL-be. Viszont az albánok ezzel országuk történetében elsőként csoportkörösek lettek az EL-ben. Mirel Josa edző együttesében három brazil légiós (Ademir, Esquerdinha, Djair) is szerepel.

A Beşiktaş Jimnastik Kulübü otthona az isztambuli Dolmabahçe palota közelében magasodik. A Fekete sasok (Kara Kartallar) becenevű, 1903-ban alapított csapata hazája bajnokságát 13-szor nyerte meg és 9 alkalommal örülhettek a Boszporusz-partiak kupasikerüknek. Senol Gunes olyan sztárokra számíthat, mint az argentin José Sosa, a német Mario Gomez és a portugál Ricardo Quaresma.

Bognár Tamás az Izrael–Andorra Európa-bajnoki selejtező és a Debrecen–MTK bajnoki után ezúttal a Skënderbeu Korçë–Besiktas Európa Liga-csoportmérkőzésen bizonyíthat. Asszisztensei Viszokai László és Erős Gábor lesznek, alapvonali játékvezetőként Szabó Zsolt és Solymosi Péter segítik a munkáját, míg a tartalék-játékvezetői szerepet Lémon Oszkár látja el az Elbasan Arénában.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS