Bonucci: “Továbbra is fejlődnünk kell, ez a tanulság”

Leonardo Bonucci, a Milan csapatkapitánya szerint két elkerülhető gólt kaptak az Arsenal ellen. Az olasz válogatott védő úgy véli, hogy a sok hiba és a görcsös játék okozta a vereséget.

“Az első félidőben kicsit megilletődötten és feszülten játszottunk. A visszavágón nagyon nehéz lesz fordítani, de a futballban bármi megtörténhet. Nem tudtuk a megfelelő formánkat hozni és az Arsenal gyorsan járatta a labdát. Ha azzal a lelkesedéssel megyünk Londonba, mint ami a második félidőben jellemzett minket, akkor eredményesek lehetünk. A szünet után jobban teljesítettünk, de volt egy hibánk. Adtunk még egy esélyt Welbecknek a gólszerzésre.” – mondta Bonucci.

“Rengeteg technikai hibát vétettünk. Az első félidőben túlságosan görcsösen játszottunk, de a második játékrészben már bátrabbak voltunk. Az ilyen mérkőzéseken bátran kell játszani. Sokat kockáztattunk és kaptunk két teljes mértékben elkerülhető gólt. Természetesen jár az érdem az Arsenalnak, mert gyönyörűen játszottak az első félidőben.”

“Az este tanulsága, hogy fejlődnünk kell. Sok játékosnak ez volt az első meccse ilyen szinten. Nem gondolom azt, hogy fizikai problémáink lennének.”

Bonucci beszélt a tragikusan elhunyt Davide Astoriról is, akinek csütörtökön volt a temetése.

“Viszlát Davide. Nem volt lehetőségem elbúcsúzni tőle. Sok mindenben ő volt a legjobb. Nagyon megrázott a halála. Nagyszerű csapattárs és kiváló ember volt. Örökké emlékezni fogok rá.” – fejezte be.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS