Braun Ákos harmadik a bukaresti vk versenyen

A 73 kg-os Braun Ákos bronzérmet nyert a férfi cselgáncs Világkupa bukaresti viadalán.

Braun_Akos.jpg

A 2005-ben világ- és Európa-bajnok klasszis – akit a lett Zilonijs állított meg az egyenes ágon egy aranyponttal eldőlt csatában – a harmadik helyért a cseh Jezeket verte, ugyancsak hosszabbításban.
"Nagyon itt volt az ideje már ennek az eredménynek, örülök, hogy Ákos ilyen szépen zárta a tavaszi Vk-menetelést" – mondta Hangyási László, a paksi kiválóság edzője, utalva arra, hogy a szeptemberi, riói vb-ig ez az utolsó megmérettetés.
A Hungária Kupán bronzérmes Taraba Sándort (66 kg) a késöbbi győztes holland Elmont verte meg az elsődöntőben. A magyar fiú a vigaszágon a harmadik helyért folytatott harcban a portugál Diastól szenvedett vereséget és ötödikként zárt, míg a nyitónap többi magyarja – Burján László, Zámbori Bence (60), Ungvári Miklós (66) és Csoknyai László (73) – helyezetlenül zárt.
A nők Lisszabonban lépnek tatamira a hétvégén, a szombati szereplők közül Csernoviczki Éva (48), Perge Ilona, Ónody Beáta (52) és Baczkó Bernadett (57) egyaránt helyezetlenül fejezte be a küzdelmeket.

Eredmények:

Férfi világkupa viadal, Bukarest

60kg: 1.Nestor Khergiani (grúz), 2.Pavel Petrikov (cseh), 3.Ludwig Paischer (német) és Georgij Zantaraja (ukrán), 5. Shikhalizade (azeri) és Techov (litván)
66kg: 1. Dex Elmont (holland), 2.Javier Delgado (spanyol), 3.Pedro Dias (portugál) és Oscar Penas (spanyol), 5.Taraba Sándor és Kozlovs (litván)
73kg: 1.Vsevolids Zeljonis (lett), 2.Gennadij Bilodid (ukrán), 3.Braun Ákos és Sezer Huysuz (török), 5.Jezek (cseh) és Wilkomirski (lengyel)

www.mob.hu