Brazília: a hazatérést választhatja a válogatott korábbi ikonja!? – képpel

A jelenleg az angol Premier League-ben szereplős Chelsea kiválósága, Thiago Silva saját elmondása szerint kacérkodik a hazatérés gondolatával.

A szeptemberben már a 39. születésnapját ünneplé védő-ikon a TNT Brazil-nak adott interjújában beszélt a jövőjéről, arról, hogyan látja pályafutása végét. Thiago Silva ugyan konkrétumokat nem árult el, ám meglehetősen sejtelmesen beszélt arról, hogy mi történhet akkor, amikor jövő nyáron lejár a szerződése a Chelsea-nél.

“Nem szeretnék konkrétumokról beszélni, tiszteletben tartva ezzel mások és a saját érdekemet is. “ – kezdte a korábbi 113-szoros brazil válogatott klasszis.

“A Fluminense-vel köztudottan régóta fennáll a kapcsolatom, de most inkább csendben maradnék.” – folytatta a Silva.

Családom van, gyerekeim vannak, így figyelembe kell vennem azt is, hogy mi a legjobb döntés az ő boldogságuk szempontjából is. Együtt kell látnunk azt, hogy hol lenne a legjobb végszó ehhez a csodálatos és páratlan karrierhez.” – tette még hozzá Thiago Silva, akit már a mögöttünk hagyott nyáron is szeretett volna hazacsábítani nevelőegyesülete, a Fluminense, amely egyre erősödő hangok szerint jövőre újra megpróbálja majd szerződtetni az akkor minden bizonnyal már valóban szabadon igazolható játékossá váló középhátvédet.

Mint ismert, Thiago Silva az utánpótlásból felkerülve, 82 tétmérkőzés után hagyta el a Fluminense együttesét, hogy aztán elkezdje valóban páratlan, sikerekben gazdag karrierjét Európában az FC Porto, a Dinamo Moszkva, (majd egy rövid Fluminense-kölcsönszerződést követően) az AC Milan, a Paris Saint-Germain és a Chelsea együtteseinél.

(Borítókép: Photo by Heuler Andrey/Eurasia Sport Images/Getty Images)

fociclub