Ez egy hideg saláta, kicsit hasonló, mint a mi ecetes salátáink, mégis más, mert brokkoliból készül, és emellett a végén még fetával is ízesítjük.
Elkészítési idő: 30 perc + 2 óra hűtés
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 3 nagyobb paradicsom
- 1 fej lilahagyma karikázva
- 2-3 evőkanál cukor
- 10 %-os ecet
- 1 doboz bazsalikomos kockázott feta
Először a brokkolit szedjük rózsáira és sós vízben főzzük meg. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét. Közben a szokásos módon készítsük el a saláta levét. Kb. ½ liter hideg vízben keverjünk el 2-3 evőkanál cukrot. Ha ez megvan, akkor lassan adjunk hozzá ecetet, míg megfelelő ízű nem lesz. Ha megfőtt a brokkoli, akkor egy tál aljába karikázzuk bele a paradicsomot, tegyük rá a leszűrt, brokkolit, tegyük a tetejére a felkarikázott lilahagymát, majd annyi saláta levet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Fóliázzuk le és tegyük hűtőbe 2 órára. Tálaláskor szórjuk meg fetával.
Tipp! Fehér karfiollal, zöldbabbal is készíthetjük.
Jó tudni! Cukor helyett lehet használni nyírfacukrot vagy édesítőszert is.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Brokkoli |
Kristálycukor |
Feta |
Paradicsom |
|
Energia |
34 kcal |
390 kcal |
264 kcal |
18 kcal |
Fehérje |
2,8 g |
0 g |
14,2 g |
0,8 g |
Zsír |
0,3 g |
0 g |
21,3 g |
0,2 g |
Szénhidrát |
6,6 g |
99,9 g |
4,1 g |
3,8 g |