Brokkoli saláta – Egészségséfünk receptje

Ez egy hideg saláta, kicsit hasonló, mint a mi ecetes salátáink, mégis más, mert brokkoliból készül, és emellett a végén még fetával is ízesítjük.

Elkészítési idő: 30 perc + 2 óra hűtés

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 1 fej lilahagyma karikázva
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 10 %-os ecet
  • 1 doboz bazsalikomos kockázott feta

Brokkoli saláta - Egészségséfünk receptje

Először a brokkolit szedjük rózsáira és sós vízben főzzük meg. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét. Közben a szokásos módon készítsük el a saláta levét. Kb. ½ liter hideg vízben keverjünk el 2-3 evőkanál cukrot. Ha ez megvan, akkor lassan adjunk hozzá ecetet, míg megfelelő ízű nem lesz. Ha megfőtt a brokkoli, akkor egy tál aljába karikázzuk bele a paradicsomot, tegyük rá a leszűrt, brokkolit, tegyük a tetejére a felkarikázott lilahagymát, majd annyi saláta levet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Fóliázzuk le és tegyük hűtőbe 2 órára. Tálaláskor szórjuk meg fetával.

Tipp! Fehér karfiollal, zöldbabbal is készíthetjük.

Jó tudni! Cukor helyett lehet használni nyírfacukrot vagy édesítőszert is.

Még több recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Brokkoli

Kristálycukor

Feta

Paradicsom

Energia

34 kcal

390 kcal

264 kcal

18 kcal

Fehérje

2,8 g

0 g

14,2 g

0,8 g

Zsír

0,3 g

0 g

21,3 g

0,2 g

Szénhidrát

6,6 g

99,9 g

4,1 g

3,8 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS