A tésztaféléket azért szeretem elkészíteni, mert igen nagy teret enged a kreativitásnak. Nincsenek kőbe vésett szabályok, nagyon elrontani sem lehet, ha van már egy kis rutin.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg durum tésztából készült penne
- 1 nagy fej brokkoli
- 50 dkg csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 maréknyi fenyőmag
- 2 evőkanál vaj
- ½ fej vöröshagyma
- só, bors
Első lépésként feltesszük sós vízben főni a rózsáira szedett brokkolit. Közben kifőzzük a tésztát. Amíg ez a kettő fő, addig a vajon megdinszteljük a hagymát, megpirítjuk rajta a kockára vágott csirkemellet, majd a gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a főzőtejszínt. Amikor a brokkoli puha, azt is belekeverjük. A fenyőmagot zsiradék nélkül megpirítjuk. Kétféleképpen tálalhatjuk. Vagy belekeverjük a tésztát is, vagy a tészta halom tetejére teszünk a raguból. Végül megszórjuk a pirított fenyőmaggal.
Tipp! A raguhoz adhatunk egy kis bacont, attól füstösebb ízel lesz. Vagy kecskesajtot, amitől különlegesebb.
Jó tudni! A durum tészta egészségesebb, mint a hagyományos. Akinek fontos, akár szénhidrát csökkentett tésztát is használhat.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Durum tészta |
Csirkemell |
Vaj |
Brokkoli |
Csiperke gomba |
|
Energia |
355 kcal |
114 kcal |
746 kcal |
34 kcal |
39 kcal |
Fehérje |
12,9 g |
21,2 g |
0,4 g |
2,8 g |
5,9 g |
Zsír |
1,4 g |
2,6 g |
80 g |
0,3 g |
0,2 g |
Szénhidrát |
73 g |
0 g |
0,5 g |
6,6 g |
3,3 g |