Brokkolis, csirkés penne – Egészségséf

A tésztaféléket azért szeretem elkészíteni, mert igen nagy teret enged a kreativitásnak. Nincsenek kőbe vésett szabályok, nagyon elrontani sem lehet, ha van már egy kis rutin.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg durum tésztából készült penne
  • 1 nagy fej brokkoli
  • 50 dkg csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 maréknyi fenyőmag
  • 2 evőkanál vaj
  • ½ fej vöröshagyma
  • só, bors

Brokkolis, csirkés penne - Egészségséf

Első lépésként feltesszük sós vízben főni a rózsáira szedett brokkolit. Közben kifőzzük a tésztát. Amíg ez a kettő fő, addig a vajon megdinszteljük a hagymát, megpirítjuk rajta a kockára vágott csirkemellet, majd a gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a főzőtejszínt. Amikor a brokkoli puha, azt is belekeverjük. A fenyőmagot zsiradék nélkül megpirítjuk. Kétféleképpen tálalhatjuk. Vagy belekeverjük a tésztát is, vagy a tészta halom tetejére teszünk a raguból. Végül megszórjuk a pirított fenyőmaggal.

Tipp! A raguhoz adhatunk egy kis bacont, attól füstösebb ízel lesz. Vagy kecskesajtot, amitől különlegesebb.

Jó tudni! A durum tészta egészségesebb, mint a hagyományos. Akinek fontos, akár szénhidrát csökkentett tésztát is használhat.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Durum tészta

Csirkemell

Vaj

Brokkoli

Csiperke gomba

Energia

355 kcal

114 kcal

746 kcal

34 kcal

39 kcal

Fehérje

12,9 g

21,2 g

0,4 g

2,8 g

5,9 g

Zsír

1,4 g

2,6 g

80 g

0,3 g

0,2 g

Szénhidrát

73 g

0 g

0,5 g

6,6 g

3,3 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS